Brons voor Emma Johansson op het WK!

03-10-2010

Brons voor Emma Johansson op het WK!

In het Australische Geelong is Emma Johansson als 3e geëindigd op het Wereldkampioenschap na een prangende eindsprint. In volle sprint botste Johansson nog met haar hoofd tegen een toeschouwer die over de dranghekken leunde. Johansson bleef gelukkig overeind maar moest Marianne Vos en Giorgia Bronzini laten voorgaan.
Opnieuw een Italiaanse wereldkampioene met Giorgia Bronzini en een vierde opeenvolgende zilveren medaille voor Marianne Vos.
Emma Johansson (RedSun) behaalde na haar 2e plaats op Olympische Spelen in Peking opnieuw een medaille!

1. Giorgia Bronzini (Italië) – 128km
2. ...
Lees verder

Nieuws 2011

- Januari (0)
- Februari (0)
- Maart (0)
- April (0)
- Mei (0)
- Juni (0)
- Juli (0)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

3e plaats Latoya Brulée in Lubbeek

3e plaats Latoya Brulée in Lubbeek

29-09-2010

De laatste koers op de Belgische kalender vond plaats in het Brabantse Lubbeek. 55 deelnemers trokken zich snel op gang in de regen maar reeds na 5km ontstond er een valpartij met daarbij Mascha Pijnenborg (RedSun). Mascha moest helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten en kwam er met de schrik en wat schaafwonden van af.

Ondertussen ging de koers verder en ontstond er een kopgroep van 10 rensters met daarbij alle overige RedSun rensters, Hannah Verhaeghe, Emma Silversides, Birgit Lavrijssen en Latoya Brulée. In de finale scheurde de kopgroep in twee en hadden we voorin Emma Silversides en Latoya Brulée. Silversides probeerde het nog maar alles kwam weer samen zodat er gesprint werd voor de zege.

Sjoukje Dufour was de snelste voor Martine Bras en Latoya Brulée, Emma Silversides werd vierde. Bij de achtervolgers finishten Hannah Verhaeghe als zesde en Birgit Lavrijssen als zevende.

1. Sjoukje Dufour (Topsport Vlaanderen-Thompson)
2. Martine Bras (Team Gauss)
3. Latoya Brulée (RedSun)
4. Emma Silversides (RedSun)
6. Hannah Verhaeghe (RedSun)
7. Birgit Lavrijssen (RedSun)

In Amsterdam IJburg (NL) eindigde Petra Dijkman als vierde in haar laatste wedstrijd.


Holland Profile Ladies Tour

Holland Profile Ladies Tour

06-09-2010

RedSun CT: Emma Johansson, Marie Lindberg, Mascha Pijnenborg, Anne Arnouts, Inge Klep en Birgit Lavrijssen

1e Etappe in Nuenen-Gerwen:
Een groot peloton, met 29 teams, stond aan de start in het brabantse Leende voor de 1e rit van de Holland Ladies Tour.
Op een aantal ontsnappingspogingen na, waarin vooral Marie Lindberg(RedSun) bedrijvig was werd er vooral een hoog tempo gereden. Niemand raakte weg en eindigde het met een massasprint.
De snelste was Ina Yoko Teutenberg (HTC Columbia) die tevens ook de eerste leider werd. Emma Johansson eindigde als 7e.

2e Etappe in Leende:
Een snelle wedstrijd alweer maar letterlijke en figuurlijk windstilte bij de favorieten.. Vandaag toonde Anne Arnouts (RedSun) zich toch in één van de weinige ontsnappingen. Hierna raakten 3 rensters weg die 31" overhielden aan de finish. Martine Bras was de snelste, Valentina Bastianelli werd 2e, Janneke Elsing 3e. Emma Johansson (RedSun) werd 4e bij de achtervolgers en eindigde dus als 7e.
Mascha Pijnenborg (RedSun) kwam zwaar ten val in de laatste 4km maar reed toch tot over de aankomststreep met een diepe wonde aan de elleboog en een pijnlijke heup.

3e Etappe in Gieten:
Met nog 5 rensters ging het RedSun CT van start, Pijnenborg bleek toch te zwaar gekwetst na haar valpartij in de 2e rit.
Liesbet de Vocht, de Belgische kampioene, reed lange tijd alleen aan de leiding. Eenmaal De Vocht teruggegrepen was bleef het tempo hoog maar toch waagde Emma Johansson een àlles of niets poging in de laatste kilometer. Helaas gingen nog 3 rensters over Johansson heen op de aankomststreep in Gieten.
Marianne Vos won voor Giorgia Bronzini. Martine Bras (Merida) bleef aan de leiding.

4e Etappe in Diepenheim:
5 ronden van 18km die alweer snel werden afgelegd. Lange tijd reed een kopgroep van 18 rensters vooruit met hierbij Anne Arnouts voor het RedSun Cycling Team.
De voorsprong bedroeg echter nooit meer dan 45". De kopgroep was te groot voor de afwezige favorieten voor de eindzege en het gat werd weer dichtgereden.
Een nieuwe massasprint diende zich aan onder grote publieke belangstelling. Vandaag was Kirsten Wild (Cervelo) de snelste voor Marianne Vos. Emma Johansson (RedSun) werd opnieuw 4e en Anne Arnouts 10e na een verdienstelijke wedstrijd.

5e Etappe in Rijssen:
De ochtendetappe werd verreden over zes ronden.
Zonder wind was het moeilijk uit elkaar te halen en met een groot peloton trok men richting finish.
Helaas een valpartij in de laatste 3km waarbij Anne Arnouts (RedSun) zwaar gekwetst raakte aan haar rug. Anne werd afgevoerd met de ambulance maar behalve zware kneuzingen was er gelukkig niets gebroken. Na een nacht observatie mag Anne huiswaarts.
De massasprint werd uiteindelijk gewonnen door Kirsten Wild die nipt Marianne Vos versloeg. Emma Johansson werd opnieuw 4e.

Tijdrit in Rijssen:
Hetzelfde ochtendrondje over 12,9km dienden de rensters individueel tegen de klok af te leggen. Emma Johansson (RedSun) klokte af op een eindtijd van 17'35" wat 31"langzamer was dan winnares Ellen Van Dijk (HTC Columbia). Martine Bras moest haar oranje leiderstrui afstaan aan Kirsten Wild (Cervelo).
Emma Johansson werd eerste RedSun renster op de 9e plaats en staat nu 7e in het algemene klassement.

Laatste etappe in Hellendoorn:
Voor het eerst in deze Profile Ladies Tour wat heuvels op het programma.
Marie Lindberg (RedSun) reed lange tijd aan de leiding in gezelschap van 4 rensters. De strijd voor de Eindzege bepaalde het verdere wedstrijdverloop. Alles kwam weer samen door toedoen van het Cervelo Team en NL Bloeit die belangen hadden met Wild en Vos in de bonificatiesprints.
Na 120km ging het peloton de laatste kilometer in met een verschil van 1" tussen Kirsten Wild en Marianne Vos!
De etappezege, met de daarbij horende bonifictieseconden, van Marianne Vos betekende ook de Eindzege en een schitterend spektakel!
Onze RedSun rensters zagen het vanuit het peloton gebeuren.
Johansson werd 10e vandaag en eindigde op de 6e plaats in het eindklassement.

Dank aan de schitterende organisatie van de Profile Holland Ladies Tour !!


Henrion zegeviert in Wenduine

Henrion zegeviert in Wenduine

06-09-2010

In het Belgische Wenduine heeft Ludivine Henrion haar 2e zege van dit seizoen behaalt. Zij was na 92 kilometer wedstijd de snelste van een kopgroep van 9 rensters. De rest van de RedSun rensters eindigden allemaal in het peloton op 51 seconden van de kopgroep.

1. Ludivine Henrion (RedSun Cycling Team)
2. Kaat Hannes (Benelux Team)
3. Ine Beyen (Topsport Vlaanderen)
13. Latoya Brulée
20. Emma Silversides
22. Hannah Verhaeghe
30. Laure Werner

Foto: Krist Vanmelle


Emma Johansson pakt Eindzege Trophée d'Or

Emma Johansson pakt Eindzege Trophée d'Or

26-08-2010

Emma Johansson pakt Eindzege, groen en bollentrui

Trophee d'Or (2.2):
RedSun CT > Emma Silversides, Ludivine Henrion, Mascha Pijnenborg, Latoya Brulee, Laure Werner en Emma Johansson

1e rit in Mehun sur Yevre
De eerste etappe was een korte etappe over een afstand van 80km met twee beklimmingen. Hier pakte Ludivine Henrion (RedSun) tweemaal de 3 punten waarmee ze bergtrui mocht aantrekken na de etappe. Ook Emma Johansson stond op het podium, zij werd enkel geklopt door Alona Andruk in een massasprint, en mocht het groen aantrekken.

2e etappe in Saint Germain du Puy
Het peloton vertrok in Les Aix d'Angillon en er werd meteen geanimeerd gekoerst met vele vluchtpogingen, maar de RedSun rensters brachten het peloton telkens terug. Enkel de litouwse Inga Cilvinaite kon ontsnappen in de laatste 5km en won de etappe met een voorsprong van 21". Emma Johansson eindigde als derde.
Ludivine Henrion sprokkelde nog een puntje in de bergsprints en mocht opnieuw de bergtrui ophalen met Emma Johansson die leider is in het puntenklassement.

3e Etappe: Johansson in het geel !
De etappe was een tijdrit over 7,5km in Orval met halfweg een beklimming van 500m. Voor de ritwinst was het erg spannend in de laatste meters.
Emma Johansson moest 2/10sec toegeven op de australische Vicky Withelaw en eindigde als 2e.
Johansson pakte wel genoeg voorsprong op haar naaste belagers voor het klassement en mocht de gele leiderstrui aantrekken. Ook het groen was voor Johansson en Ludivine Henrion maakte het succes compleet met de bollentrui.

4e Etappe: Massasprint in Avord
Emma Johansson zag haar gele trui nooit in gevaar, haar ploegmaten leverden voortreffelijk werk en de sterke wind maakte het vluchters niet makkelijk.
We kregen een massasprint, die voor verwarring leidde door een foute kilometeraanwijziging, die gewonnen werd door Rasa Leleivyte (Zafi-pasta Zara)
Emma Johansson werd 15e en Laure Werner 20e.

5e Etappe : Ritwinst !
De etappe in Cosne sur Lore was de konniginne-etappe van deze Trophée d'Or.
Zes stevige klimmetjes stonden op het menu wat het peloton al snel uitdunde.
Johansson's ploegmaten lieten niemand ontsnappen maar op 40km van de finish, na de zwaarste helling, kwam Emma alleen te zitten in een uitgedund peloton.
Edita Puncinskaite en Eleonora Patuzzo waren ervan door wat toch een gevaarlijke situatie was met een voorsprong van 40".
Johansson zette het zelf recht en maakte de sprong op de laatste helling van de dag tot bij koplopers.
Met zen driéen reden ze richting finish en sprintte Johansson het snelste en verstevigde zo ook haar leidersplaats.
Johansson nam ook het groen terug en de bergtrui over van haar ploeggenote Ludivine Henrion.

6e Etappe : Geel, groen en de bergtrui!
In de laatste rit, met aankomst in Saint Amand Montrond, stond het RedSun Cycling Team met vertrouwen aan de start.
Met zen allen controleerden ze de wedstrijd en behalve een lekke band van Latoya Brulée voor de 2e dag op rij, was er weinig te melden.
De laatste rit eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Monica Holler voor Emma Johansson.
Naast de eindzege werd Johansson ook gehuldigd als winnares van het punten en bergklassement.
Een knappe prestatie van het ganse RedSun Cycling Team!Klik hier voor de foto's.


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx