Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Geslaagde Ladies Tour met o.a. een 3e plaats in Boxtel
08-09-2008

Geslaagde Ladies Tour met o.a. een 3e plaats in Boxtel

Afgelopen week heeft het RedSun team deelgenomen aan de Profile Ladies Tour.

Met de volgende dames van ons werd deelgenomen; Petra Dijkman, Anne Arnouts, Sanne van Reusel, Danielle Moonen, Inge Klep en Jennie Stenerhag (gastrenster). Met zo'n kleine 100 dames werd er begonnen aan de Profile Ladies Tour, Nederlands grootste etappe koers die duurde van 2 tot en met 7 september. Met tal van grote UCI ploegen gingen we van start voor zes dagen koers door Nederland.

 

1e etappe Hellendoorn-Hellendoorn afstand: 109,5 km

De eerste etappe starte en finishte in Hellendoorn en kende een afstand van 109,5 km. Het parkoers was glooiend en kende 5 bergsprints. Echt veel verschil werd er niet gemaakt de eerste dag. Bij de beklimmingen werd er stevig doorgereden maar uiteindelijk kwam bijna het hele peloton compleet aan bij de finish.

De uitslag van de eerste etappe was als volgt:

1. Teutenberg

17. Anne Arnouts

31. Inge Klep

38. Jennie Stenerhag

47. Petra Dijkman

71. Sanne van Reusel

77. Daniella Moonen

 

2e etappe Hellendoorn-Hellendoorn afstand: 20,5 km

De tweede etappe was een tijdrit die ging over een afstand van 20,5 km. In deze afstand zaten twee klimmen en de finish was ook bergop en lag ter hoogte van het Avonturenpark Hellendoorn. Het was een mooie dag en voor de meeste onder ons was het proberen deze dag goed door te komen. De tijdrit werd gewonnen door Trixi Worrack.

Wij eindigde als volgt:

34. Jennie Stenerhag      .30'14"

52. Petra Dijkman            .31'20"

59. Inge Klep                     .31'45"

69. Sanne van Reusel     .32'09"

82. Daniella Moonen       .33'24"


 
3e etappe Leek-Roden afstand: 113,2 km

Op de dag van de derde etappe werden er 3 grote ronden gereden en uiteindelijk 2 kleine lussen. Omdat er veel wind stond werd verwacht dat het peloton in stukken zou breken maar niks was minder waar. Uiteindelijk reed er toch een kopgroep weg van 6 rensters met daarin bijna alle ploegen. Er is nog geprobeerd te achtervolgen maar deze kopgroep hield stand tot het einde. 3 km voor de finish probeerde Jennie onze gastrenster een poging om naar de zevende plaats te rijden. Helaas werd zij 200m voor de finish teruggepakt. Het peloton sprintte dus voor de zevende plaats. De koers werd gewonnen door Anke Wichmann. 

Wij eindigde als volgt:

11. Anne Arnouts

23. Sanne van Reusel

31. Inge Klep

43. Jennie Stenerhag

51. Petra Dijkman

59. Daniella Moonen

 

 4e etappe Dedemsvaart-Hardenberg afstand: 85,2 km

Vrijdagavond werd er een korte etappe verreden die vertrok in Dedemsvaart. Vanaf het vertrek tot de finish hadden we te maken met  regen. Korte etappes zijn meestal vlugge etappes en dus ook deze etappe werd in een rap tempo afgewerkt. Enkele ontsnappingen van onder andere Marianne Vos werden teniet gedaan en ook deze etappe werd een massasprint. De sprint werd gewonnen door Ina Teutenberg. Sanne van Reusel heeft deze etappe haar wedstrijd gestaakt.

Wij eindigde als volgt:

9. Anne Arnouts

39. Jennie Stenerhag

42. Inge Klep

66. Petra Dijkman

78. Daniella Moonen

 

5e etappe Boxtel-Boxtel afstand: 121,5 km

Deze etappe werd gekenmerkt door de tal van aanvallen van onze meiden. Deze etappe was in de buurt van onze thuisbasis schijndel dus wilde we ons natuurlijk goed van voren laten zien. Nou dit hebben we zeker gedaan. Al na 5 km werd er gedemarreerd en reed Petra weg met Mascha Pijnenborg en Arenda Grimberg. Om ervoor te zorgen dat Petra niet werd teruggehaald bleven we allert van voren. De daarop volgende demarage volgde van Eva Heijmans en hierop reageerde Inge. Na een lange achtervolging konden zij de aansluiting vinden met de kopgroep. Met 5 meiden in totaal in de kopgroep waarvan 2 van ons begonnen we een lange vlucht. Na ongeveer 40 km kwam er een aansluiting van een groep van 13 meiden. Aangezien Marianne Vos deze kopgroep gemist had reed DSB het gat naar de kopgroep dicht. Hierna ging het peloton vol op de kant waardoor het in verschillende stukken brak. Petra wist zich wederom goed van voor te handhaven en reed op dat moment weg met Loes Markerink. Daniella kwam terecht in een valpartij waardoor zij op achterstand van het peloton kwam. Jennie, Inge en Anne kwamen uiteindelijk in het achtervolgende peloton terecht wat achter Petra reed. 30 km voor de finish reed ook Marit Huisman weg en die sloot aan bij Loes en Petra. Na verschillende achtervolgingen vanuit het peloton die teniet werden gedaan kreeg Petra loon na hard werken. Petra werd uiteindelijk knap 3e. Het peloton sprinte voor een vierde plaats.

Wij eindigde verder als volgt:

14. Inge Klep

29. Jennie Stenerhag

33. Anne Arnouts

68. Daniella Moonen 

 

6e etappe Valkenburg-Berg en Terblijt afstand: 116,7 km

De laatste etappe ging door de limburgse heuvels. Er werden rondes afgelegd van zo'n 20 km. Iedere ronde kregen we de Bemelerberg, Cauberg en Geulhemmerberg voor de kiezen. Al na 8 km was er een valpartij waar een aantal van ons hinder van ondervinden zo moest Inge een nieuw achterwiel. Na een achtervolging kreeg ze weer aansluiting net voor de Bemelerberg. NIet veel later plaatste ze vooraan de eerste demarages op deze klim en ging het na de klim vol op de kant. Het peloton brak in verschillende groepen. Uiteindelijk kwam het weer allemaal bij elkaar terecht maar daarna kwam al weer de volgende klim. Door een niet schakelend wiel moest Inge het peloton laten gaan en zo ook Daniella die nog hinder ondervond van haar valpartij. Beide finishte wel maar op achterstand. Petra kon zich ook vandaag weer goed laten zien en kwam terecht in de groep achter de kopgroep. Jennie en Anne reden beiden in het peloton de koers uit. De wedstrijd werd gewonnen door Ina Teutenberg die solo aankwam. Anne die niet in de uitslag stond vermeld is gefinished op de 28e plaats en niet Claudia Witteveen deze is afgestapt.

De uitslag was als volgt:

14. Petra Dijkman

24. Jennie Stenerhag

28.  Anne Arnouts

49. Inge Klep

56. Daniella Moonen

 

De einduitslag van deze etappekoers is niet juist omdat de laatste dag een hoop renster in de uitslag staan die niet gefinished zijn en andersom. De einduitslag zal later nog worden weergegeven.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde Profile Ladies Tour waar we ons goed hebben laten zien. Niet alleen met een podiumplaats van Petra in Boxtel maar ook met de korte uitslagen van onze eerste jaar dame Anne en de andere uitslagen van de dames zeker niet te vergeten.