Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Gracia-Orlova 1-4 mei 2008
06-05-2008

Gracia-Orlova 1-4 mei 2008

Afgelopen week heeft het RedSun Ladies Team deelgenomen aan de buitenlandse etappekoers Gracia-Orlova. De dames die hieraan hebben deelgenomen waren: Petra Dijkman, Sanne van Paassen, Sanne van Reusel, Linda Schepers, Daniella Moonen en Inge Klep. Voor uitslagen van deze koers kunt u kijken op de volgende site: www.gracia-orlova.cz. De wedstrijd bestond uit 4 etappe's en 1 tijdrit op Pools grondgebied.

De eerste rit ging van Dětmarovice naar Stramberk over 102 km over een golvend parcours met een aankomst op de kasseien boven in Stramberk. Helaas moest Linda al vroeg het peloton laten gaan en kwam helaas buiten de tijd binnen. De rest van de meiden wist zich in groepjes te handhaven.

De tweede rit ging van Lichnov naar Lichnov een etappe die we ons nog lang zouden herinneren. De rit werd eerst met een uur uitgesteld omdat twee teams de startplek niet konden vinden. Toen we eindelijk van start gingen zetten het peloton al na 1km voet aan de grond en bleef wachten tot iedereen er weer was. Dit tegen de wil van jury en politie. De zware bergrit richtte net als gisteren veel schade aan in het peloton dat al snel uit elkaar viel in verschillende groepen. De meiden wisten zich in de bus staande te houden in deze knotsgekke ettappe.

De derde etappe was een tijdrit over iets meer dan 18 km in en om de Poolse stad Kuznia Raciborska. De meiden wist hier alle een goede tijdrit neer de zetten.
In de avond wisten de meiden in de korte maar snelle etappe knap stand te houden in het peloton dat achter Adrie Visser en Ina Yoko Teutenberg jaagde. Sanne, Sanne en Petra eindigde in de eerste groep.

De laatste etappe was de etappe in Orlova over iets meer dan 100km. De wedstrijd begon nog slecht voor het RedSun Team want Sanne van Reusel kwam al kort naar de start ten val en was de hele dag op achtervolgen aangewezen. Wat we toen niet wisten was dat Sanne van Paassen de dag heel mooi ging afsluiten met een vierde plek. 

De eerste etappe koers voor RedSun is daarmee ook een feit. De meiden en begeleiding kijken met een goed en tevreden gevoel terug op deze eerste etappe koers.