Johansson stapt ziek uit Thüringen Rundfahrt

22-07-2010

Johansson stapt ziek uit de Thuringen Rundfahrt

Na haar ritwinst in de 1e etappe van de Thuringen Rundfahrt werd Johansson s'nachts overvallen door hevige buikloop en misselijkheid.
De leider in het klassement ging toch van start in haar gele leiderstrui maar ondervond al gauw dat ze over geen krachten beschikte.
Na 50km werd Emma gelost en na 75km moest ze ontgoocheld maar noodgewongen afstappen.

Voorin barste de wedstrijd los en reden 7 koplopers naar een grote voorsprong. Helaas geen RedSun rensters mee.
Bij de kopgroep ontsnapte Edita Pucinskaite, die de etappe zou winnen, samen met Olga Zabelinskaya die het gele leidersshirt overnam ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (7)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Dagboek Emakumeen Bira: laatste etappe

Dagboek Emakumeen Bira: laatste etappe

10-06-2010

5e etappe: Emma eindigd vijfde in eindklassement

De Emakumeen Bira (2.1) is uiteindelijk gewonnen door Claudia Hausler (Cervelo). Op de tweede klim van de dag, die 18km lang was, reed Hausler weg naar de twee leiders, Andrea Bosman en Annemiek van Vleuten, die eerder ontsnapt waren. De leidster Judith Arnth (Columbia) moest passen, net als Emma Johansson en Marianne Vos.
Nicole Cooke, winnares van de klimtijdrit, was onderweg uit de wedstrijd gestapt na een valpartij. De 3 koplopers hadden alle drie belang om het volle pond te geven, zodat de voorsprong snel groeide. Net voor de laatste klim kwamen nog een 15tal rensters terug tot het groepje Johansson met daarbij haar ploeggenote Paulina Brzezna. In de afdaling naar de finish brak dit groepje nog wel uit elkaar door de felle mist.
De rit werd gewonnen door Annemiek Van Vleuten (Nl Bloeit) die hiermee ook op de tweede plaats in het klassement uitkwam. Claudia Hausler werd eindwinnaar. Emma Johansson eindigde achtste in deze laatste etappe in Urdana en werd vijfde in het Eindklassement.


4e etappe B : Emma Johansson tweede

Alweer in de regen startten de rensters uit Iureta voor een korte rit van 78km naar Murgia. Op de klim van 2e categorie kregen we 2 pelotons. In de eerste groep zaten Petra Dijkman en Emma Johansson voor het RedSun Cycling Team.
In de laatste 5km werd er stevig doorgetrokken op de laatste helling en het peloton brak in verschillende stukken. Emma Johansson kwam met 7 rensters voorop, waarvan Marianne Vos de snelste was. Johansson werd knap tweede en blijft op de vierde plaats in het algemeen klassement.
Petra Dijkman werd vijftiende.


3e etappe A: Klimtijdrit


Twee etappes vandaag met s'ochtends een stevige klimtijdrit van 5,9km met start in Elorrio en aankomst boven in Elgata.
Nicole Cooke (GBR) klokte de snelste tijd. Zij reed 15" sneller dan Judith Arnth en 25" sneller dan Marianne Vos. Emma Johansson eindigde als vijfde op 31".
Paulina Brzezna finishte, als tweede RedSun renster, op de veertiende plaats.
In het algemeen klassement leidt Judith Arnth (Columbia) voor Claudia Haussler (Cervelo) en Marianne Vos (Nl Bloeit). Johansson (RedSun) volgt als vierde.


2e etappe: derde plaats voor Emma Johansson

In de 2e etappe, met start en finish in Leikeito, moesten de rensters over twee klimmen van 2e categorie en drie klimmen van 3e categorie. Door de slechte weersomstandigheden brak het peloton al gauw in stukken, maar op de klim van 2e categorie ontstond er toch een sterke kopgroep met daarbij Emma Johansson voor RedSun. Op de tweede passage van deze klim reden Judith Arnth, Claudia Hausler en Emma Johansson weg uit de kopgroep. Op 1,5km van de top moest Johansson de twee laten gaan. Op de laatste klim, op 7km voor de finish werd Emma bijgehaald door acht achtervolgers waarbij de leider, Marianne Vos en de Olympische Kampioene Nicole Cooke, maar deze laatste werd nog gelost.
De twee leiders sprintten voor de etappezege waarin Judith Arnth de snelste was voor Claudia Hausler. Johansson won de sprint voor de derde plaats voor Marianne Vos.
In het algemeen klassement staat Johansson op de 4e plaats. Petra Dijkman volgde als tweede RedSun renster op plaats 26.

1. Judith Arnth (Columbia) 115km
3. Emma Johansson (RedSun)

Klassement:
1. Claudia Haussler (Cervelo)
4. Emma Johansson (RedSun)


1ste etappe: Start van de Emakumeen Bira

In het spaanse Baskenland is vandaag de eerste etappe van de "Emakumeen Bira" van start gegaan in Iuretta. De eerste, van de vier etappes, verliep over een klim van 3e categorie, drie kasseienstroken en glibberige wegen door de regen.
Het RedSun Cycling Team startte met Emma Johansson, Ludivine Henrion, Paulina Brzezna, Mascha Pijnenborg, Emma Silversides en Petra Dijkman. De rit eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Marianne Vos voor Giorgia Bronzini. Emma Johansson eindigde op de 9e plaats als eerste RedSun renster.

1. Marianne Vos (NL Bloeit) 90km
2. Giorgia Bronzini (Team Gauss)
3. Elisabeth Armistead (Cervelo)
9. Emma Johanansson (RedSun)
41. Ludivine Henrion
49. Paulina Bentkowska-Brzezna
50. Mascha Pijnenborg
54. Petra Dijkman
70. Emma Silversides


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx