Johansson stapt ziek uit Thüringen Rundfahrt

22-07-2010

Johansson stapt ziek uit de Thuringen Rundfahrt

Na haar ritwinst in de 1e etappe van de Thuringen Rundfahrt werd Johansson s'nachts overvallen door hevige buikloop en misselijkheid.
De leider in het klassement ging toch van start in haar gele leiderstrui maar ondervond al gauw dat ze over geen krachten beschikte.
Na 50km werd Emma gelost en na 75km moest ze ontgoocheld maar noodgewongen afstappen.

Voorin barste de wedstrijd los en reden 7 koplopers naar een grote voorsprong. Helaas geen RedSun rensters mee.
Bij de kopgroep ontsnapte Edita Pucinskaite, die de etappe zou winnen, samen met Olga Zabelinskaya die het gele leidersshirt overnam ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (7)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Dagboek Tour de L'Aude

Dagboek Tour de L'Aude

16-05-2010

Het RedSun Cycling Team is gestart aan de Tour de L'Aude (2.1), een prestigieuze etappekoers in Zuid-Frankrijk, met Emma Johansson, Petra Dijkman, Laure Werner, Paulina Brzezna, Ludivine Henrion en Marie Lindberg. Via ons dagboek houden wij u op de hoogte.

U kunt alle klassementen bekijken op: www.tour-aude-cycliste-feminin.com

Dag 1: Proloog
Met de proloog, over 3,9km, is in Gruissan de Tour de L'Aude (2.1) begonnen. De snelste was Regina Bruins (Cervelo) die 4'48" nodig had en een gemiddelde realiseerde van 48,75km/u. Op 4" eindigde Linda Villumsen, Marianne Vos op 5". Emma Johansson (RedSun) eindigde als 10e op 11".

Andere RedSun rensters:
23e Marie Lindberg op 19"
52e Paulina Brzezna op 29"
61e Petra Dijkman op 32"
66e Laure Werner op 35"
85e Ludivine Henrion op 42"

Dag 2: 150 meter te ver voor Petra Dijkman...
Het peloton werd letterlijk uit elkaar geblazen na de start in Rieux-Minervois! Uiteindelijk was er een "windstilte" en kon iedereen weer aansluiten.
Even later onstond er een kopgroep van 11 rensters die de vrijheid kregen van de klassementrensters en naar een voorsprong van 5' reden. Het RedSun Cycling Team had Petra Dijkman mee en deze nam haar kans in de laatste kilometer. Even vertwijfeling en het leek te gaan lukken. Maar de sprint werd van ver ingezet bij de achtervolgers en zo werd Dijkman nog voorbij gesprint in de laatste 150 meter. Elisabeth Armistead (Cervelo) won de etappe en nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Regina Bruins.
Petra Dijkman finishte uieindelijk 10e en komt op de 8e plaats in het tussenklassement. Het peloton, met de andere RedSun rensters, kon nog heel wat achterstand goedmaken en kwam binnen op 1'16". Johansson eindigde als 14e.

Dag 3: 6e in Ploegentijdrit
De derde etappe in de Tour de L'Aude was een ploegentijdrit over 35km in Clermont L'Herault.
Het RedSun Cycling Team realiseerde de zesde tijd. Meteen na de start was het klimmen en hier verloor het RedSun Team Ludivine Henrion en Laure Werner. Met z'n vieren legden ze de laatste 32km af en klokten af op 50'56". De beste tijd was voor Cervelo met een eindtijd van 48'05", Team Columbia eindigde tweede op 35" maar nam met Adrie Visser de leiderstrui over van Elisabeth Armistead (Cervelo) die achterbleef na een lekke band.
Petra Dijkman (RedSun) staat voorlopig als negende in de klassering.

Dag 4: Johansson vijfde in Lezignan-Corbieres
Ina Yoko Teutenberg heeft de vierde etappe in Lezignan-Corbieres gewonnen. Na een erg snelle start ontsnapte Teutenberg na 20km en deze kreeg gezelschap van Andrea Bosman en Caterine Small. Toen de voorsprong bijna 6' bedroeg kwam er reactie uit het peloton. Door de sterke zijwind bleven uiteindelijk nog 16 achtervolgers over met daarbij Emma Johansson. De 3 leiders werden net niet gegrepen en het was Teutenberg (Team Columbia) die de snelste was voor Andrea Bosman (Team Leontien). Johansson eindigde vijfde.
Adrie Visser (Team Columbia) bleef aan de leiding.

Dag 5: Eerste bergrit, Johansson vierde
In Osseja, aan de Spaanse grens, stond de eerste bergetappe op het programma. Op de eerste beklimming van de dag ontstond een kopgroep van zes met Emma Johansson. Net voor de top werd de kopgroep uit elkaar geslagen, Emma Pooley was duidelijk de sterkste. Deze werd enkel nog bijgehaald door Maria Abott die samen de laatste beklimming opreden. Evelien Stevens kwam als derde binnen op 43", Emma Johansson als vierde op 1'57". Regina Bruins en Sharon Laws werden teruggegrepen door een eerste deel van het peloton met hierbij ook Ludivine Henrion die op 3'05" binnen kwamen. Petra Dijkman werd ver terug geslagen door twee lekke banden en Laure Werner haalde de tijdslimiet niet.
In het algemene klassement leid Emma Pooley, Emma Johansson staat voorlopig als vierde geklasseerd.

Dag 6: Johansson vijfde in Amelie les Bains
Ook de vijfde etappe was een bergetappe. Meteen na de start werden de rensters een klim van 6km opgestuurd waar meteen alles uit elkaar ging. Na de afdaling, in de vallei, ontnapten Annemiek van Vleuten en Liesbeth de Vocht, beiden Team NL Bloeit en de Amerikaanse Kathy Mattis. Deze drie bleven samen tot op de laatste klim op 20km voor de finish. De Amerikaanse kon ontsnappen in de afdaling en won met 1' voorsprong. De twee achtervolgers werden net niet gegrepen door Emma Pooley, Marianne Vos en Emma Johansson die als vijfde finishte.

Dag 7: Alweer ereplaats voor Emma Johansson in 6e etappe
De start in Castelnaudary was net gegeven of het peloton reed in stevige draf. Verschillende ontsnappingspogingen werden teniet gedaan maar vier rensters raakten toch weg na 25km koers.
De RedSun rensters misten de slag en probeerden de kloof miniem te houden maar er kwam geen steun. De vier leiders verstonden elkaar en kwamen aan de finish met een voorsprong van 1'28". Ina Yoko Teutenberg sprintte sneller dan Julia Martisova en Annemiek van Vleuten en behaalde zo haar tweede ritzege. Emma Johansson eindigde zevende. In het klassement staat Pooley nog steeds aan de leiding, Johansson zakte twee plaatsen en staat vijfde in het tussenklassement.

Dag 8: Sterke dag voor Emma Johansson
Dag 8 was wellicht de sleuteletappe met 4 beklimmingen van Limoux naar Roquefeuil. Na 25km koers, op de eerste beklimming ontstond een kopgroep van negen rensters met daarbij Emma Johansson. De voorsprong op groep twee, met o.a. Marianne Vos en Petra Dijkman (RedSun) verloor 1'30".
Na een lange afdaling kwamen 16 rensters, onder aanvoering van Marianne Vos weer aansluiten, maar helaas zonder Dijkman. Deze moest lossen in de laatse 500m voor de top.
De voorlaatste beklimming, van 13km, bracht de beslissing. Pooley en Abbott reden weg en enkel Johansson en Hausler zaten nog in de buurt maar de twee pure klimsters waren te sterk. Johansson eindigde op een derde plaats na een sterke prestatie. Alle andere favorieten verloren heel wat tijd. Emma Pooley (Cervelo) won de etappe en verstevigde haar leidersplaats. Maria Abott (Team USA) staat tweede, Emma Johansson op plaats drie.

Dag 9: Verrassende voorlaatste rit 
Een spectaculaire afdaling na de start zorgde voor heel wat opschudding. Marianne Vos was de eerste die onderuit ging na een aanval. In de vallei richting Axat raakten 15 rensters voorop, hierbij Henrion, Lindberg en Johansson voor RedSun. De leidster, Pooley en de tweede geklasseerde Abott lieten zich verrassen. Het sein voor Lindberg en Henrion het volle pond te geven omdat Johansson uitzicht kreeg op een tweede plaats in het klassement. Op de top van de 8km lange beklimming, op 50km van het einde, was de voorsprong 1'30". Enkel Johansson en drie rensters van NL Bloeit gingen de afdaling in. In een achtervolgende groep was het moeilijk organiseren zodat de voorsprong bleef schommelen rond de minuut. In de laatste 10km kwam het eerste peloton erg dicht bij en waagde Johansson nog haar kans in de laatste 7km en kreeg Loes Gunnewijk mee. Helaas raasde het peleton de koplopers nog voorbij in de laatste kilometer. Marianne Vos haalde het voor Ina Yoko Teutenberg.

Dag 10 : Afsluiter in Carcasonne
De rit, met start en aankomt, in Carcasonne werd gewonnen door Ina Yoko Teutenberg.
In de grote ronde, voor de klim van 2e categorie zat Marie Lindberg steeds mee met de ontsnappingen maar de voorsprong was steeds klein.
Petra Dijkman reed ongelukkig lek, net voor de klim, maar kon weer aansluiten na een lange achtervolging net voor de plaatselijke ronden.
Hier ging het zo snel dat niemand nog wegraakte en er dus werd gesprint voor de zege.
Teutenberg haalde het voor Marianne Vos. Emma Johansson werd 7e, Ludivine Henrion 15e.
Emma Pooley (Cérvelo) werd niet meer bedreigd  voor de eindzege, zij haalde het voor de amerikaanse Maria Abott met een enorme voorsprong van 4'42".
Emma Johansson (RedSun)  sluit de Tour de l'Aude af met een knappe 3e plaats in het eindklassement.
Door haar vele ereplaatsen in de etappes werd zij ook 3e in het puntenklassement en in het bergklassement.RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx