Johansson stapt ziek uit Thüringen Rundfahrt

22-07-2010

Johansson stapt ziek uit de Thuringen Rundfahrt

Na haar ritwinst in de 1e etappe van de Thuringen Rundfahrt werd Johansson s'nachts overvallen door hevige buikloop en misselijkheid.
De leider in het klassement ging toch van start in haar gele leiderstrui maar ondervond al gauw dat ze over geen krachten beschikte.
Na 50km werd Emma gelost en na 75km moest ze ontgoocheld maar noodgewongen afstappen.

Voorin barste de wedstrijd los en reden 7 koplopers naar een grote voorsprong. Helaas geen RedSun rensters mee.
Bij de kopgroep ontsnapte Edita Pucinskaite, die de etappe zou winnen, samen met Olga Zabelinskaya die het gele leidersshirt overnam ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (7)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Ronde van Gelderland: Arnouts vijfde

Ronde van Gelderland: Arnouts vijfde

19-04-2010

Met de Ronde van Gelderland stond de eerste wedstrijd voor de Topcompetitie op het programma in Apeldoorn. De wedstrijd werd bezaaid met vele lekke banden en valpartijen waarbij Inge Klep. Deze moest de wedstrijd verlaten maar gelukkig zonder ernstige blessure.
Na 75km trok het peloton over de Zijpenberg waar Emma Johansson een aanval plaatste. In de achtervolging volgde Liesbeth de Vocht (Nederland Bloeit) maar toen deze aansluiting vond moest ze Johansson laten gaan op de volgende helling, de “Emma pyramide”. Toen de voorsprong opliep en niemand kon reageren besloot Johansson door te gaan.
Haar voorsprong groeide naar 1’15” met nog 40km koers. Uiteindelijk kwam er organisatie en reactie van het Cérvélo Team met het nationale Team van Australië. Helaas, maar na een sterke prestatie, werd Emma Johansson gegrepen op 10km voor de finish.
Tijdens de aanloop naar de sprint kwam Mascha Pijnenborg nog ten val met tal van schaafwonden en kneuzingen als gevolg. De wedstrijd werd in een massasprint gewonnen door Kirsten Wild voor de Autralische rensters Rochelle Gilmore en Kristy Broun. Anne Arnouts sprintte zich knap naar een vijfde plaats en werd als winnaar van het jongerenklassement gehuldigd op het podium. Johansson finischte nog als 9e.

1. Kirsten Wild (Cérvélo ) 140km - 3u31’
5. Anne Arnouts (RedSun)
9. Emma Johansson (RedSun)
22. Petra Dijkman (RedSun)
62. Emma Silversides (RedSun)
68. Mascha Pijnneborg (RedSun)

Volgende week zaterdag volgt de tweede wedstrijd van de Topcompetitie met de Omloop van Borsele in S’Heerenhoek. Maar eerst nog de volgende Wereldbeker met de “Waalse Pijl” op woensdag 21 april met Johansson, Dijkman, Henrion, Brzezna, Pijnenborg en Silversides.

Zondag 25 april volgt de GP Roeselare (1.1)


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx