Johansson stapt ziek uit Thüringen Rundfahrt

22-07-2010

Johansson stapt ziek uit de Thuringen Rundfahrt

Na haar ritwinst in de 1e etappe van de Thuringen Rundfahrt werd Johansson s'nachts overvallen door hevige buikloop en misselijkheid.
De leider in het klassement ging toch van start in haar gele leiderstrui maar ondervond al gauw dat ze over geen krachten beschikte.
Na 50km werd Emma gelost en na 75km moest ze ontgoocheld maar noodgewongen afstappen.

Voorin barste de wedstrijd los en reden 7 koplopers naar een grote voorsprong. Helaas geen RedSun rensters mee.
Bij de kopgroep ontsnapte Edita Pucinskaite, die de etappe zou winnen, samen met Olga Zabelinskaya die het gele leidersshirt overnam ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (7)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Ronde van Qatar

Ronde van Qatar

06-02-2010

Na de eerste rit was het meteen duidelijk dat de wind de moeilijkste tegenstander zou worden! De rit over 104km werd gewonnen, na een gevecht met de wind, door de litouwsche Rasa Lelivyte (Zafi-Pasta) die in de sprint Georgia Bronzini versloeg. Marie Lindberg van het RedSun Cycling Team plaatste nog een aanval in de laatste 15km maar meer dan 30sec kreeg ze niet. Inge Klep eindigde als 33e als eerste RedSun renster. Lindberg reed nog lek in de laatste kilometers en finishte samen met Henrion op een kleine achterstand. Lavrijssen, Silversides en Brulee kwamen binnen in een tweede peloton.

Tweede rit

Door de hevige kop-en stormwind werd de tweede etappe ingekort met 20km. Een goede beslissing van de organisatie want de wind blies het peloton letterlijk uit elkaar na 2km! Even een moeilijke situatie voor het RedSun Cycling Team die slechts met Lavrijssen en Henrion vertegenwoordigd waren in de eerste grote waaier. Na een lang gevecht tegen de wind lukte het alsnog aansluiting te vinden. Latoya Brulee vond de moed om het te proberen in de finale en samen met de Amerikaanse Liz Hatch reden ze naar een voorsprong van 1'10. Maar bij de laatste bonificatiesprint, op 17km van het einde, werden ze teruggehaald.
Het Cervelo Team controleerde en we kregen opnieuw een sprint van een verbrokkeld peloton. Het was dit keer de italiaanse Bronzini die het snelste was voor Rochelle Gilmore.
Inge klep eindigde 19e, Ludivine Henrion 33e. In het algemeen klassement leid Bronzini (nat.Team Italie) met 4sec voorsprong op Kirsten Wild (Cervelo) die heel wat bonificatieseconden sprokkelde onderweg in de twee ritten.

Derde rit

De laatste etappe was de langste over 108km met aankomst in Doha. Opnieuw een sterke tegenwind wat het peloton niet inspireerde tot aanvallen.
Tijdens de plaatselijke en afsluitende rondjes in Doha maakte het peloton dan toch snel vaart. Met Henrion, Klep, Lindberg en Lavrijssen waren nog vier RedSun rensters vertegenwoordigd. Maar helaas konden deze hun kansen niet verdedigen door twee valpartijen in de laatste 2km. Inge Klep verspeelde zo de kans op een mooie ereplaats in het algemene klassement.

Kirsten Wild (Cervelo) haalde het uiteindelijk voor Giorgia Bronzini. Wild won, mede door de bonificatieseconden, de eindzege in de Ronde van Qatar voor het tweede jaar op rij.


RedSun naar de Ronde van Qatar

RedSun naar de Ronde van Qatar

02-02-2010

Met de Ronde van Qatar (2.1) staat de eerste wedstrijd van 2010 op het internationale damesprogramma. Voor het RedSun Cycling Team rijdt het volgende zes-tal:
Ludivine Henrion, Inge Klep, Latoya Brulee, Emma Silversides, Marie Lindberg en Birgit Lavrijssen.

De eerste etappe start op woensdag 3 februari in Doha, alsook de laatste etappe op vrijdag 5 februari.


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx