Johansson stapt ziek uit Thüringen Rundfahrt

22-07-2010

Johansson stapt ziek uit de Thuringen Rundfahrt

Na haar ritwinst in de 1e etappe van de Thuringen Rundfahrt werd Johansson s'nachts overvallen door hevige buikloop en misselijkheid.
De leider in het klassement ging toch van start in haar gele leiderstrui maar ondervond al gauw dat ze over geen krachten beschikte.
Na 50km werd Emma gelost en na 75km moest ze ontgoocheld maar noodgewongen afstappen.

Voorin barste de wedstrijd los en reden 7 koplopers naar een grote voorsprong. Helaas geen RedSun rensters mee.
Bij de kopgroep ontsnapte Edita Pucinskaite, die de etappe zou winnen, samen met Olga Zabelinskaya die het gele leidersshirt overnam ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (7)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Dagboek trainingsstage Mallorca

Dagboek trainingsstage Mallorca

15-02-2010

Dag 1:
Met enig geluk is het RedSun Cycling Team vertrokken naar het trainingsoord op Mallorca. Door de vele sneeuwval was het bang afwachten of onze vlucht richting Palma kon vertrekken. Gelukkig bereikten we zonder vertraging onze bestemming en konden de rensters na aankomst in het ML Bay-Hotel nog vertrekken voor een korte trainingsrit.

Dag 2:
Inmiddels zitten we geinstalleerd met onze Ridley fietsen in een ruime garage waaruit we elke dag vertrekken om 9u45. Vandaag een winderige dag die ons na 4u15', toch 136km verder bracht. Vanaf vandaag beginnen we dan aan het regime van slapen, trainen, eten, rusten, massage en wat keuvelen onder elkaar.

Dag 3:
Zou het gaan regenen of sneeuwen.. Zo leek het wel toen we aan onze geplande trainingtocht begonnen. Hoe verder we reden hoe beter het weer werd.. We namen dan ook heel wat beklimmingen onder de wielen via het Noord-Westen van het eiland wat ons na 5u15' weer terugbracht met vermoeide benen.. 

Dag 4:
Na de vele klimmen van de vorige dag, was het nu tijd voor een vlakkere tocht langs de kustweg. Daar werd de groep in tweeën gesplitst voor het oefenen van een ploegentijdritje. Voor dat we weer naar het hotel reden werd nog wel de Randa beklommen, zodat iedereen zich even maximaal kon uitleven bergop.

Dag 5:
Eigenlijk was er een rustdag gepland, maar omdat het droog was en met regen in het vooruitzicht voor de volgende dag, besloten we toch maar nog een dagje te trainen. Acht rensters ondernamen een tocht richting de bergen, maar moesten helaas boven op de klim naar Valdemossa omdraaien vanwege de regen. De tocht werd voortgezet over meer vlakkere (en droger) terrein met nog een keertje de Randa omhoog. De andere rensters kozen meteen voor een vlakkere tocht en hielden het droog.

Dag 6:
Vandaag hebben we een rustdag. Wat later ontbeten en dan even losfietsen op de roller, tacx of op de weg. We zijn vrij om te doen en laten wat we willen. Als we maar uitrusten en weer fris zijn voor nog eens drie dagen flink trainen.

Dag 7:
Nadat we gisteren onze verdiende rustdag hadden, was het vandaag tijd om weer volle bak te gaan! En wel in de vorm van een individuele tijdrit. De harde wind langs de zee, maakte het nog extra pittig! Na nog een duurtraining van ruim 4 uur kwamen we allemaal moe, maar voldaan terug bij het hotel. Om ons vervolgens klaar te maken voor de fotoshoot op het strand, door onze eigen huisfotograaf Davy Rietbergen.

Dag 8:
Vandaag zat het weer echt mee! Een hele mooie heuvelachtige duurtraining naast de westkust, zorgde voor zeer mooie actiefoto's! De laatste klim, net voor Palma, was nog even zwaar, maar als beloning konden we heerlijk over de boulevard uitbollen terug naar het hotel na een tocht van 5u.

Dag 9:
Alweer tijd voor de laatste training. De lucht was stralend blauw, dus tijd voor... de Puig Major! Dat was 165 km lang genieten (en soms een beetje afzien ;) )!
Na nog een poging het snelheidsrecord van Fred Rompelberg te verbreken, kwamen we allemaal weer heelhuids terug bij het hotel.
We kunnen met een goed gevoel terug kijken op een geslaagde en leuke trainingsstage!

Dank aan alle sponsoren die het mogelijk maakten ons in de beste omstandigheden voor te bereiden op een nieuw wielerjaar!


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx