Brons voor Emma Johansson op het WK!

03-10-2010

Brons voor Emma Johansson op het WK!

In het Australische Geelong is Emma Johansson als 3e geëindigd op het Wereldkampioenschap na een prangende eindsprint. In volle sprint botste Johansson nog met haar hoofd tegen een toeschouwer die over de dranghekken leunde. Johansson bleef gelukkig overeind maar moest Marianne Vos en Giorgia Bronzini laten voorgaan.
Opnieuw een Italiaanse wereldkampioene met Giorgia Bronzini en een vierde opeenvolgende zilveren medaille voor Marianne Vos.
Emma Johansson (RedSun) behaalde na haar 2e plaats op Olympische Spelen in Peking opnieuw een medaille!

1. Giorgia Bronzini (Italië) – 128km
2. ...
Lees verder

Nieuws 2011

- Januari (0)
- Februari (0)
- Maart (0)
- April (0)
- Mei (0)
- Juni (0)
- Juli (0)
- Augustus (0)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Holland Profile Ladies Tour

Holland Profile Ladies Tour

06-09-2010

RedSun CT: Emma Johansson, Marie Lindberg, Mascha Pijnenborg, Anne Arnouts, Inge Klep en Birgit Lavrijssen

1e Etappe in Nuenen-Gerwen:
Een groot peloton, met 29 teams, stond aan de start in het brabantse Leende voor de 1e rit van de Holland Ladies Tour.
Op een aantal ontsnappingspogingen na, waarin vooral Marie Lindberg(RedSun) bedrijvig was werd er vooral een hoog tempo gereden. Niemand raakte weg en eindigde het met een massasprint.
De snelste was Ina Yoko Teutenberg (HTC Columbia) die tevens ook de eerste leider werd. Emma Johansson eindigde als 7e.

2e Etappe in Leende:
Een snelle wedstrijd alweer maar letterlijke en figuurlijk windstilte bij de favorieten.. Vandaag toonde Anne Arnouts (RedSun) zich toch in één van de weinige ontsnappingen. Hierna raakten 3 rensters weg die 31" overhielden aan de finish. Martine Bras was de snelste, Valentina Bastianelli werd 2e, Janneke Elsing 3e. Emma Johansson (RedSun) werd 4e bij de achtervolgers en eindigde dus als 7e.
Mascha Pijnenborg (RedSun) kwam zwaar ten val in de laatste 4km maar reed toch tot over de aankomststreep met een diepe wonde aan de elleboog en een pijnlijke heup.

3e Etappe in Gieten:
Met nog 5 rensters ging het RedSun CT van start, Pijnenborg bleek toch te zwaar gekwetst na haar valpartij in de 2e rit.
Liesbet de Vocht, de Belgische kampioene, reed lange tijd alleen aan de leiding. Eenmaal De Vocht teruggegrepen was bleef het tempo hoog maar toch waagde Emma Johansson een àlles of niets poging in de laatste kilometer. Helaas gingen nog 3 rensters over Johansson heen op de aankomststreep in Gieten.
Marianne Vos won voor Giorgia Bronzini. Martine Bras (Merida) bleef aan de leiding.

4e Etappe in Diepenheim:
5 ronden van 18km die alweer snel werden afgelegd. Lange tijd reed een kopgroep van 18 rensters vooruit met hierbij Anne Arnouts voor het RedSun Cycling Team.
De voorsprong bedroeg echter nooit meer dan 45". De kopgroep was te groot voor de afwezige favorieten voor de eindzege en het gat werd weer dichtgereden.
Een nieuwe massasprint diende zich aan onder grote publieke belangstelling. Vandaag was Kirsten Wild (Cervelo) de snelste voor Marianne Vos. Emma Johansson (RedSun) werd opnieuw 4e en Anne Arnouts 10e na een verdienstelijke wedstrijd.

5e Etappe in Rijssen:
De ochtendetappe werd verreden over zes ronden.
Zonder wind was het moeilijk uit elkaar te halen en met een groot peloton trok men richting finish.
Helaas een valpartij in de laatste 3km waarbij Anne Arnouts (RedSun) zwaar gekwetst raakte aan haar rug. Anne werd afgevoerd met de ambulance maar behalve zware kneuzingen was er gelukkig niets gebroken. Na een nacht observatie mag Anne huiswaarts.
De massasprint werd uiteindelijk gewonnen door Kirsten Wild die nipt Marianne Vos versloeg. Emma Johansson werd opnieuw 4e.

Tijdrit in Rijssen:
Hetzelfde ochtendrondje over 12,9km dienden de rensters individueel tegen de klok af te leggen. Emma Johansson (RedSun) klokte af op een eindtijd van 17'35" wat 31"langzamer was dan winnares Ellen Van Dijk (HTC Columbia). Martine Bras moest haar oranje leiderstrui afstaan aan Kirsten Wild (Cervelo).
Emma Johansson werd eerste RedSun renster op de 9e plaats en staat nu 7e in het algemene klassement.

Laatste etappe in Hellendoorn:
Voor het eerst in deze Profile Ladies Tour wat heuvels op het programma.
Marie Lindberg (RedSun) reed lange tijd aan de leiding in gezelschap van 4 rensters. De strijd voor de Eindzege bepaalde het verdere wedstrijdverloop. Alles kwam weer samen door toedoen van het Cervelo Team en NL Bloeit die belangen hadden met Wild en Vos in de bonificatiesprints.
Na 120km ging het peloton de laatste kilometer in met een verschil van 1" tussen Kirsten Wild en Marianne Vos!
De etappezege, met de daarbij horende bonifictieseconden, van Marianne Vos betekende ook de Eindzege en een schitterend spektakel!
Onze RedSun rensters zagen het vanuit het peloton gebeuren.
Johansson werd 10e vandaag en eindigde op de 6e plaats in het eindklassement.

Dank aan de schitterende organisatie van de Profile Holland Ladies Tour !!


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx