Marie Lindberg 2e in Wielertrofee Vlaanderen

07-08-2010

Marie Lindberg 2e in Wielertrofee Vlaanderen


In Erondegem heeft Grace Verbeke haar leidersplaats verstevigd met een overwinning in de voorlaatste manche van de Wielertrofee Vlaanderen. Marie Lindberg (RedSun) werd als 2e afgevlagd.
Beiden zaten samen in een kopgroep van zeven met daarbij ook Emma Silversides (RedSun) die eerder aan de leiding reed. Laure Werner (RedSun) probeerde nog de sprong te wagen naar de kopgroep maar de voorsprong was te groot. Vooraan demareerde Grace Verbeke in de laatste ronde en reed solo naar de zege. Marie Lindberg raakte ook nog weg uit de kopgroep en finishte als tweede en werd ook gehuldigd als laureate van de ...
Lees verder

Nieuws 2010

- Januari (5)
- Februari (4)
- Maart (6)
- April (13)
- Mei (8)
- Juni (11)
- Juli (9)
- Augustus (2)
- September (0)
- Oktober (0)
- November (0)
- December (0)

Nieuws Archief

 

Thüringen Rundfahrt (2.1)

Thüringen Rundfahrt (2.1)

26-07-2010

Thüringen Rundfahrt


3e rit in Greiz : Petra Dijkman 8e

Na 45km, na een passage over de beruchte Dörtendorfer berg, ontstond een kopgroep van 15 rensters met daarbij Petra Dijkman voor het RedSun Cycling Team. In de finale, na de laatste beklimming van de dag, ontsnapten drie rensters waaronder Petra Dijkman.
Richting Greiz werden deze drie echter weer teruggehaald zodat deze kopgroep gingen sprinten voor de etappezege. Adrie Visser (HTC-Columbia) was de snelste voor Iris Slappendel (Cérvélo). Petra Dijkman finishte achtste.
Onderweg kwam Mascha Pijnenborg (RedSun) ten val en werd na de rit verzorgd met een diepe wonde aan de elleboog.

Klik hier voor TV beelden van de 3e etappe


4e rit - Tijdrit in Schleiz : Latoya Brulée 10e

Hanka Kuphernagel was de snelste in de tijdrit over 23,3km. Ze won met een voorsprong van 10” op Regina Bruins en 26” voor de leidster in het klassement, de russin Olga Zabilinskaja. Latoya Brulée (RedSun) , 5e op het EK Tijdrijden vorige week, verteerde de klimmetjes wonderwel en finishte op een mooie 10e plaats voor heel wat klassementrensters. Marie Lindberg eindigde 15e, Petra Dijkman 21e, Emma Silversides 28e en Mascha Pijnenborg 41e.


5e rit in Schmölln : Dijkman 7e

Zes ronden van 19km met telkens 3 beklimmingen maakten het ook vandaag erg zwaar. Na verschillende aanvallen ontstond er dan toch een kopgroep van 10 rensters met Petra Dijkman. Tijdens de laatste ronde was het erg spannend toen verschillende rensters hun kans waagden. Toch liep alles weer samen en in de wel erg gevaarlijke afdaling in de laatste kilometer nam Dijkman geen enkel risico en eindigde 7e.
Adrie Visser won de tumultieuze sprint voor Sarah Düster maar Visser werd later naar de derde plaats gezet besliste de commissaris.
In het klassement bekleed Dijkman de 9e plaats.

Klik hier voor TV beelden van de 5e etappe (vanaf minuut 3.15)


6e rit in Zeulenroda : Dijkman 5e in laatste rit en eindigt 9e in het eindklassement

Vandaag de zwaarste etappe over een afstand van 135km met 3 beklimmingen van de Dörtendorfer berg. Een klim van telkens 16%. Bij het buitenrijden van Zeulenroda sprong Emma Silversides (RedSun) weg maar kreeg niemand mee. Na een ontsnapping van 35km werd Emma teruggegrepen bij de eerste bergpassage. Halfweg koers reden 7 rensters aan de leiding met, alweer, Petra Dijkman. Deze rensters vormden geen bedreiging voor de top 3 van het klassement en vochten het onder elkaar uit.
Petra Dijkman en Luise Keller probeerden samen de ontsnapte Iris Slappenberg terug te halen maar moesten terug. Iris Slappendel won verdiend deze laatste etappe met een voorsprong van 1’35”. De sprint voor de 2e plaats werd gewonnen door Trixi Worrack, Dijkman werd 5e.

De eindzege was voor de russin Olga Zabilinskaja (Safi-Pasta) tweede werd Edita Pucinskaïte (Team Gauss) en derde Naomi Cantele (HTC- Columbia).
Petra Dijkman maakte de opgave van Emma Johansson een beetje zachter en kan terugblikken op een erg verdienstelijke Thuringen Tour.

Klik hier voor TV beelden van de 6e etappe


RedSun garden products Van Doorn Infra B.V. Gie Interiors EBH Elshof Advocaten Ballast Nedam BioRacer Ridley Etixx