Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
11e plaats Inge in Ronde van Nuenen
25-08-2008

11e plaats Inge in Ronde van Nuenen

Gisteren stond voor enkele meiden het criterium in Nuenen op het programma. Linda, Angelique, Inge en Chantal gingen om kwart over 2 van start voor 66 km. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Angelique te maken met een lekke band die er voor zorgde dat ze nooit meer in haar ritme kon komen. Linda had ook al niet veel geluk en verliet de wedstrijd ook al vroeg. Chantal kon ook het peloton niet volgen dus kwam op een ronde achterstand. Alleen Inge wist zich wel in het peleton te plaatsen en reed goed mee in de groep. Inge was erg actief en probeerde de sprong naar de vluchters te maken maar werd steeds ingerekend door het peloton. Inge kreeg toch nog loon naar werken en won met overmacht de sprint van het peleton. Inge werd in Nuenen 11e.

 
6e plaats Anne in Dion-le-Mont
25-08-2008

6e plaats Anne in Dion-le-Mont

Anne en Sanne stonden gisteren aan het vertrek in Dion-le-Mont. De wedstijd die gedomineerd werd door de meiden van het Vlaanderen Thompson Ladies Team werd gewonnen door Loes Sels die in de sprint bergop Kathrien van Looy klopte,derde werd Sjoukje Dufoer. Anne werd verdienstelijk zesde door de sprint te winnen van Mieke De Clercq. Sanne kwam als 14 in Dion-Le-Mont over de streep.

 
Boekel
21-08-2008

Boekel

Een week naar de zware Holland Hills Classic stond voor een aantal meiden het Omnium van Boekel op het programma. Chantal, Anne,Inge, Daniella, Angelique en Linda stonden aan het vertrek voor een tijdrit over 2,6 km en een criterium van 60 km. Er werd begonnen met een tijdrit die iedereen zonder problemen volbracht. S'Middags stond het criterium op het programma voor de meiden, helaas kon niemand zich los maken uit het peloton en werd het een massasprint die gewonnen werd door Kirsten Wild, Anne wist zich goed van voor te plaatsen in het peloton. Iedereen reed de wedstrijd uit. Anne werd 29e in het eindklassement een plaats voor Inge die op plaats 30 eindigde voor Daniella die 31e werd, Chantal werd 42ste twee plaatsen voor Angelique.

 
2e plaats Dijkman Nispen
21-08-2008

2e plaats Dijkman Nispen

Petra heeft afgelopen zondag in het West-Brabantse Nispen een tweede plek behaald. De wedstrijd die gekenmerkt werd door hevige regenbuien werd gewonnen door Suzanne Kuiper. Derde werd Patricia van Loon.
Petra werd vorige week vrijdag ook al tweede in de Mijl van Mares.

 
Brasschaat
19-08-2008

Brasschaat

Inge, Sanne, Sanne en Daniella gingen van start in de 1000 euro race in Brasschaat. De wedstrijd die om 17 uur van start ging was een koers over 78 km waar de 20 beste van start gingen voor de 1000 euro later op de avond . Al vroeg probeerde enkele vluchters het peleton te verlaten maar groter dan 1 minuut werd het gat nooit. Zo werd er na 75 km gesprint om een plaats bij de beste 20, helaas kon alleen Sanne van Paassen zich kwalificeren voor de race om 1000. Inge redde het net niet en kwam op plaats 24 binnen, Sanne van Reusel werd 29e, Daniella werd 38e.
Sanne van Paassen moest met nog 6 overgebleven renners de afvalkoers verlaten. Ze werd 13e deze wedstrijd.

 
Holland Hills Classic
13-08-2008

Holland Hills Classic

De Holland Hills Classic is de laatste wedstrijd in de reeks van 6 topcompetitie wedstrijden. De start en aankomst waren niet zoals afgelopen jaren in Gulpen maar werd er door de organisatie gekozen om in Valkenburg te starten en om daar ook weer te eindigen na 100,8 km boven op de Cauberg.165 rensters waaronder 8 meiden van het Red Sun Ladies Team gingen om iets na half 2 van start voor 100,8 km door de Limburgse heuvels. De wedstrijd begon niet zo goed voor de meiden want al in de neutralisatie reed Inge lek en moest zij noodgedwongen terug komen in het peleton.Helaas moesten Angelique en Danielle al vroeg lossen in het peleton en konden zij niet mee in de heuvelzone.Na de Bergseweg in Voerendaal brak het peloton in verschillende stukken. Hannah,Petra en Anne konden wel mee met de grote groep waar helaas Sanne en Daniella moesten passen. Net voor de eerste beklimming van de Cauberg werden de groepen weer uit elkaar gereden en moesten Hannah en Anne lossen. Petra kon zich nog in de tweede groep handhaven en kwam zo binnen op plaats 27e. Hannah werd 39e en Anne werd 41e.

 
Criteriums Deel 2
08-08-2008

Criteriums Deel 2

Afgelopen maandag begonnen we in Roosendaal aan deel 2 van de criteriums. In Roosendaal stonden Anne en Inge aan het vertrek. Al vroeg in de wedstrijd onstond er een kopgroep die het tot het einde zou uithouden met de favorieten Slappendel, de Goede en Becker erin. Anne en Inge wisten zich lange tijd in het peloton te handhaven maar konden geen vuist maken. Inge werd 29e. Anne moest helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten. 


Woensdag stond voor Linda, Danielle en Daniella de Profronde van Maastricht op het programma. In een criterium van 45 minuten door het centrum van Maastricht lieten de meiden zich goed aan het publiek zien en wisten ze steeds in een ontsnapping mee te zitten. Daniella werd 6e, één plaats voor Linda. Danielle haalde ook de top 10 en werd 9e.
 

Op donderdag stond Oostvoorne op het programma. Inge stond er aan het vertrek onder helse weersomstandigheden. De wedstrijd werd al snel beslist door een driekoppige kopgroep die in de tweede ronde al wegreden. Toen het peloton ook nog eens in verschillende groepen brak kwam Inge in het derde groepje terecht. Inge wist 11e te worden. Door de helse weersomstandigheden bleek de terugreis ook nog een groot avontuur te zijn. Inge, Jan en Dave kwamen helaas voor de Botlektunnel tot stilstand in gezelschap van Johan Museeuw. Over 600 meter hebben ze 2,5 uur gedaan. Om 11 uur wisten zij pas het Brabantse land weer te bereiken.
 

Vrijdag stond de Mijl van Mares op het programma helaas werd er hier ook onder helse omstandigheden gereden. Danielle, Inge, Sanne en Petra waren aan de start gekomen. Nadat eerst Inge het geprobeerd had en daarna Sanne, wist Petra wel de goede ontsnapping te vinden en reed ze samen met Judith Helmink naar de finish waar ze nipt werd geklopt door.

 
Tweedaagse van Usquert
06-08-2008

Tweedaagse van Usquert

Afgelopen weekend stond de tweedaagse van Usquert op het programma voor de meiden van het Red Sun Ladies Team. Daniella, Angelique,Petra, Linda en onze twee nieuwe rensters Hannah en Anne stonden zaterdagavond aan het vertrek voor een omloop van 125 km in de omgeving van Usquert. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel aanvallen maar meer dan 10 seconden kreeg niemand. Na 125 km werd er gesprint om de zege die gewonnen werd door Bertine Spijkerman voor Monique van de Ree en Anne Arnouts die haar debuut maakte voor het Red Sun Ladies Team. De overige meiden kwamen alle in de eerste peleton binnen.
Zondag stond er een tijdrit op het programma die iedereen goed afsloot. Zondagmiddag stond er nog een criterium op het programma over 60 km waarin het klassement werd gemaakt. Hilde van Slochteren wist de sprint van het criterium te winnen. Onze meiden kwam in het peleton binnen.
Anne werd in het klassement uiteindelijk 8e, Sanne werd 13e Hannah werd 30e, Linda werd 40e, Daniella werd 50e, Angelique werd 60e en Petra werd 64e.
Wij kijken als team bijzonder goed terug op deze tweedaagse waarin we ons hebben laten zien en waar we een derde plaats wisten te behalen in de omloop.

 
Criteriums
05-08-2008

Criteriums

Afgelopen week stonden verschillende meiden van het Red Sun Cycling team aan de start van diverse criteriums. Danielle, Angelique, Sanne en Inge stonden aan de start van het criterium in Stiphout. De wedstrijd werd al vroeg beslist door een ontsnapping van Arenda Grimberg en Tanje Hennes. De rest van de meiden finishte in het peloton.
Uitslag Stiphout:
Sanne - 8

Inge - 16
Angelique - 31 
Danielle - 49
 

Chaam was woensdag de tweede wedstrijd die gereden werd door de dames van het Red Sun Cycling Team. Net als gisteren stonden Inge en Danielle en Daniella aan het vertrek in een wedstrijd die beslist werd door een ontsnapping van Vera Koedooder. Donderdag stonden Sanne van Reusel en Anne Arnouts aan het vertrek in het Belgische Herentals. De meiden kwamen binnen in het peleton. 
Uitslag Chaam
Danielle - Peleton
Inge - Peleton
Daniella -Peleton 
 

Donderdag stonden Sanne van Reusel en Anne Arnouts aan het vertrek in het Belgische Herentals. De meiden kwamen binnen in het peleton.

Uitslag Herentals
Anne - 13

Sanne -25