Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Terug in het Peloton
28-07-2008

Terug in het Peloton

Amanda Bongaards heeft afgelopen week haar rentree gemaakt in het peloton. Amanda kwam in de eerste wedstrijd van het seizoen in Wieze zwaar ten val en scheurde bij haar val de spieren van haar schouder.Na een lange revelitatie is ze gelukkig weer terug in het peloton.Het is nu belangrijk om wedstrijdritme op te doen in het peloton.

 
van Reusel 8ste in Flobeque
27-07-2008

van Reusel 8ste in Flobeque

Sanne Van Reusel is zaterdag 26/07/08 knap 8ste geworden in de wedstrijd te Flobeque in Wallonie. Het was een goed bezette wedstrijd op een lastige omloop. Ze miste wel de beslissende ontsnapping van 3 rensters, maar wist zich in de laatste ronde samen met enkele anderen los te werken uit het peloton. Ze hield nog enkele seconden over
voor het spurtende peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Sjoukje Dufour van de
Vlaanderen-Topsport ploeg.
 

 
Megaklapper in Krasna Lipa
09-07-2008

Megaklapper in Krasna Lipa

Etappe 1 - Krasna Lipa - Krasna Lipa

De eerste etappe in de Krasna Lipa Tour werd gekenmerkt door een aantal zware beklimmingen waar het peloton al vroeg in groepen werd verdeeld.
Sara wist na 30km wedstrijd een premie op haar naam te zetten. Met nog 20 km te rijden viel het peloton helemaal uit elkaar en kwam iedereen in groepjes binnen. Mascha, Jenny en Sara hielden de schade binnen de 2 minuten van winnares Mara Abbot van Team Columbia. Inge en Petra stonden daar ongeveer een halve minuut achter. Sigrid en Daniella kwamen mooi op tijd over de finish.

 

Etappe 2 - Krasna Lipa - Jirikov

De tweede etappe in de Krasna Lipa was een etappe waarin flink geklommen moest worden. Voor Sigrid, Daniella en Jenny  waren het zware dagen en zij moesten na twee klimmen met een groot gedeelte van het peloton lossen uit de eerste groep. Mascha en Petra kwamen in de derde groep terecht die halverwege werd gevormd door enkele aanvallen van de klassementsrenners. Sara stapte uit voorzorg af omdat haar knie nog niet helemaal in orde was en zij geen risico wilde lopen op weg naar Beijing.
Daniella en Sigrid moesten de wedstrijd ook verlaten omdat de achterstand te groot was. Mascha, Petra, Inge en Jenny  kwamen wel in groepjes binnen. Mascha was 37, één plaats voor Petra die 38 werd. Jenny en Inge kwamen in de bus binnen op plaats 88 en 91.

 

Etappe 3 - Time Trail in Bogatina

Etappe 3 was een time trail over 20 km in Bogatina, op Pools grondgebied. Het was een zware tijdrit waar het steeds op en af ging.

Jenny werd 37ste met een tijd van 31.14
Petra werd 56ste met een tijd van 32.22
Mascha had een tijd van 33.28 en kwam daarmee op plaats 81 terecht.
Inge werd met een tijd van 34.16 96ste

 

Etappe 4 - Rumburk -Rumburk

De middagetappe van Rumburk naar Rumburk was een etappe die gekenmerkt werd door enkele aanvallen op het klassement. Verder was het een etappe waar twee keer de beruchte Studenka moest worden beklommen. 
Mascha en Petra kwamen binnen in groep drie op plaats 29 en 44. Jenny en Inge kwamen binnen op plaats 67 en 86.

 

Etappe 5 - Varansdorf - Krasna Lipa

De 5de etappe was een etappe die we ons nog lang zullen herinneren! De dag begon me heel slecht weer en de rensters vertrokken met regen uit Varansdorf. De vaart zat er vanaf de start goed in waardoor de eerste rensters al snel moesten lossen. Na doorgekomen te zijn in Krasna Lipa zaten onze dames nog in het peloton. Na 50 km zou er een gevaarlijk afdaling in het bos plaatsvinden, in het dorp Janslai. We reden als wagen 20 in de karavaan en werden opgeroepen om onze gevallen renster te assisteren. Toen sloeg het noodlot toe! We maakten een megaklapper door tegen een boomstam te rijden en toen over de kop te slaan. We konden gelukkig allemaal zonder verwondingen uit de auto komen. Nogmaals dank aan iedereen die ons heeft geholpen.
De tour wacht op niemand, dus ook niet op ons en de wedstrijd ging gewoon door. Jenny bleek afgestapt te zijn. Mascha en Petra reden nog steeds mee in het peloton dat richting Krasna Lipa reed. Toen maakte ook het peloton een grote fout. Zij reden door een deels gesloten spoorwegovergang. Diskwalificatie voor een groot gedeelte van peloton, maar niet voor Mascha en Petra die verstandig waren geweest. Zij eindigde in de laatste etappe respectievelijk op plaats 16 en 18.
In het eindklassement werd Mascha 20ste en Petra volgde direct op plaats 21.

Nadat iedereen weer terug was in het hotel kon iedereen met behulp van andere ploegen veilig op weg naar huis waar iedereen weer rond middennacht aankwam van een bewogen laatste dag.

 
Zwijndrecht 5 juli 2008
06-07-2008

Zwijndrecht 5 juli 2008

In zwijndrecht stonden Patricia, Petra, Angelique en Inge aan het vertrek met nog zo'n 80 andere dames voor 60 km koers. Het was een zware ronde met slechte bouwwegen die nodig opgeknapt moesten worden, maar daar waren we niet voor gekomen vandaag. Gelijk vanaf de start werd er een hoog tempo gereden waardoor het deelnemersveld één lang lint vormde. Niet veel later reden Suzanne de Goede en Catharine Mulders weg. Hierop werd er al snel een volgende aanval geplaatst, waardoor nog 6 rensters het peloton verlieten. Na zo'n 20 km koers onstond er een achtervolgende groep van 6 met Inge erin. Uiteindelijk bleven beide groepen vooruit en moest het peloton vroegtijdig de koers verlaten. De koers werd gewonnen door Suzanne de Goede. Inge won de sprint van de achtervolgende groep en werd 9de in de einduitslag. De rest finishte in het peloton.

Uitslag:

1. Suzanne de Goede

9. Inge Klep

23. Petra Dijkman

31. Angelique Linders

 
Kontich
06-07-2008

Kontich

In Kontich stond voor de vierde keer de grote prijs Frans Pierssens op het programma. Zo'n 81 deelneemsters gingen van start voor 9 ronde van 8,4 kilometer door de straten van Kontich. Daniella en Sanne stonden aan het vertrek voor het Red-Sun Ladies Team. Na drie ronden wedstrijd braken de hemelsluizen boven Kontich open en kwam het met bakken uit de hemel. Door de regen onstonden er valpartijen en lekke banden. Sanne werd hier de dupe van en moest de strijd staken. Tijdens de valpartij ontstond ook de definitieve kopgroep van 14 rensters die gingen sprinten voor de overwinning. In de sprint bleek Catherine Delfosse van Lotto Belisol over de rapste benen te beschikken. Daniella kwam binnen in het grote peleton op iets minder dan 2 minuten wordt ze uiteindelijk 51e.