Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Heusden-Zolder 29 juni 2008
30-06-2008

Heusden-Zolder 29 juni 2008

Sanne Van Reusel is zondag 29 juni 9de geworden in Heusden-Zolder, een wedstrijd die meetelt voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Er waren 95 deelneemsters en Sanne was mee met de beslissende ontsnapping van 11 rensters. In een spannende finale met diverse ontsnappingspogingen koos ze het verkeerde wiel en werd ze verdienstelijk 9de. De wedstrijd werd gewonnen door de Australische Leonie Burford, voor Belgisch kampioene Ilse Geldhof en An Van Rie.
 

 
2e plaats Inge in Bladel
30-06-2008

2e plaats Inge in Bladel

Zondag, een dag na het kampioenschap wat voor sommige helaas niet lang duurde, was het tijd om toch iets moois te behalen. Daniëlla, Petra en Inge stonden aan het vertrek voor 60 km koers. Het was mooi weer en een mooie ronde van ruim 3 km. Na 500m na het startschot plaatste Inge de beslissende aanval waarmee ze 5 andere medevluchters meekreeg. Niet iedereen bleek op volle krachten maar toch konden we weg blijven. Achter deze kopgroep is er nog geprobeerd met verschillende groepjes de aansluiting te vinden vanuit het peloton. Zo ook Daniëlla raakte weg maar vond helaas geen aansluiting. Uiteindelijk werd er gesprint waarin Moniek Rotmensen won voor Inge en Mascha Pijnenborg. Petra wist op het laatste moment nog te ontsnappen uit het peloton wat haar dus een 7de plaats opleverde. Daniella werd 12e in de einduitslag.

 
NK te Ootmarsum
30-06-2008

NK te Ootmarsum

Na een ronde wedstrijd was het peloton bij de titelstrijd voor de vrouwen op zaterdag al uitgedund tot een 50-tal rensters. Dit door een grote val net voor het ingaan van de 2e ronde. Hierdoor moesten sommige rensters van de fiets waarna ze na een tijd weer de koers konden vervolgen. Hierdoor was de aansluiting verdwenen waarmee het eind van het kampioenschap in zicht was. Na twee ronden gereden te hebben trokken er drie vrouwen op uit. En dat waren niet de minsten: Marianne Vos, Mirjam Melchers en Regina Bruins. Gezamenlijk bouwden zij hun voorsprong uit. In de achtervolging gingen 17 rensters. Deze 17 bleven nog op een redelijke afstand van de drie koploopsters. De achterstand van het peloton liep op tot meer dan vijf minuten en er werd besloten om het peloton een ronde eerder uit koers te halen. Uit dit peloton was Sanne van Paassen nog ontsnapt waardoor zij 21e werd. Marieke van Wanroij werd 25e en Debby van den Berg 32e. Marianne Vos won uiteindelijk voor Mirjam Melchers en Regina Bruins.

 
Sanne van Paassen geselecteerd voor het EK
25-06-2008

Sanne van Paassen geselecteerd voor het EK

Sanne van Paassen zal van 3 tot 6 Juli onder leiding van Bondscoach Johan Lammerts deelnemen aan het EK in Arona in Italie.
 

 
Noordwijk Classic
25-06-2008

Noordwijk Classic

Daniella, Inge, Sanne, Angelique stonden aan het vertrek van de 32e Noordwijk Classic. Toen de meiden voor de eerste keer door de duinen waren getrokken en het huis van Alfred Heineken hadden gepasseerd onstond de eerste kopgroep van 6 rensters waaronder Inge. Het gat werd helaas niet groter dan 45 seconden en voor dat de Boulevard van Noordwijk voor de eerste keer was gepasseerd was de kopgroep alweer gegrepen door het peleton die het gevaar van de vlucht tijdig inzagen. Met nog twee ronde van 23,5 km te gaan onstond er de uiteindelijke kopgroep van 17 rensters die gingen strijden voor de overwinning, helaas kon niemand reageren op de vlucht. Inge wist zich nog wel in de peletonsprint te mengen, ze werd uiteindlijk 22e. Daniella kwam op plaats 35 binnen drie plaatsen voor Sanne, Angelique vonden we terug op plaats 55. Iedereen zat in het grote peleton, Andrea Bosman wist de wedstijd op haar naam te schrijven voor Elise van Hage en Ellen van Dijk. 

 
Ster Zeeuwsche Eilanden
23-06-2008

Ster Zeeuwsche Eilanden

De Ster Zeeuwsche Eilanden is alweer de vijfde topcompetitie wedstrijd van het seizoen voor de meiden van Red-Sun Cycling. De driedaagse wedstrijd in Zeeland begon met een individuele tijdrit over 7 km in Vlissingen, Danielle van Pinxten, Linda Schepers, Inge Klep, Sanne van Reusel, Patricia Ammerlaan, Daniella Moonen, Petra Dijkman en onze gastrenster Mellisa Dortey begonnen aan de tijdrit die ze allemaal goed volbrachten ondanks de zware omstandigheden onderweg. Vrijdag stond de etappe van Middelburg naar Vlissingen op het programma. De meiden wisten zich goed in het peleton te zetten en zich niet te laten verassen door de wind die flink te keer ging. Zaterdag stond de etappe van Kamperland naar Renesse op het programma die in het begin nerveus opende met een valpartij op de Oosterschelde kering gelukkig kon iedereen weer opstappen en zijn weg vervolgen. Helaas sloeg net zoals in Exloo het noodlot weer toe voor de meiden van Red-Sun, Danielle van Pinxten slaat tegen de grond en moet voor onderzoek naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek ze geen zware verwondingen te hebben en kon ze gewoon weer met het team terug naar huis. De andere meiden wisten de wedstijd tot een goed einde te brengen.

 
Therme Kasseienomloop
16-06-2008

Therme Kasseienomloop

De dag na de Omloop van Middag Humsterland stond alweer de volgende topcompetitie wedstrijd op het programma in Exloo gingen de meiden om half 3 van start in de Therme Kasseienomloop. Op de eerste kasseienstrook werd de forcing al gevoerd door de meiden van AA Drink en Flexpoint, Sanne van Paassen die haar zinnen op deze wedstrijd had gezet zat ook bij de leiders die al snel een voorsprong van een half minuut bij elkaar hadden tot we de laatste ronde ingingen zat Sanne in een goede positie en reed gemakkelijk mee in de groep, tot het noodlot toesloeg en Sanne bij een botsing ten val kwam, het zag er in eerste instantie erg uit maar naar onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ze niks mankeerde en dus mocht ze naar huis. Kirsten Wild won in de sprint van de groep waar Sanne deel van uit maakte.
Petra kwam op plaats 38 binnen drie plekken voor Inge die op plaats 41 binnenkwam in deze zware klassieker.

 
Omloop door Middag Humsterland
12-06-2008

Omloop door Middag Humsterland

Drie dagen na de parel van de veluwe stond voor de meiden alweer een klassieker op het programma. In het hoge noorden werd de Omloop door Middag Humsterland gereden. Danielle, Inge, Patricia, Angelique, Linda, Sanne en Petra gingen om half 1 van start voor 133 km door het Groningse land. De eerste aanval van de dag kwam op naam van Sanne van Paassen die samen haar Duitse collega het hazenpad koos, de meiden kregen 45 seconden van het peleton dat in gesloten formatie de achtervolging inzat. De twee meiden werden naar enkele kilometers weer gegrepen, Angelique kwam al vroeg in de wedstrijd ten val en moest daarom de wedstrijd noodgedwong verlaten. De meiden probeerde nog wel om mee te springen met groepjes maar het peleton viel al snel in groepen uiteen.
De meiden kwamen allemaal afzonderlijk binnen in Aduard waar Vera Koedooder de wedstrijd won. Sanne haalde net niet de top 20 en kwam op plaats 22 binnen, Petra kwam op plaats 44 binnen 11 plaatsen voor Inge die als 55ste binnen kwam.
 

 
Parel van de Veluwe
06-06-2008

Parel van de Veluwe

De Parel van de Veluwe was voor de meiden van het Red Sun Cycling Team alweer de 3 klassieker in 5 dagen. Daniella, Danielle en Petra kwamen aan het vertrek in Harderwijk.
De Parel van de Veluwe is een wedstrijd waar in het verleden is gebleken dat wegrijden erg lastig is en dat er altijd met een grote groep naar de aankomst in Harderwijk word gereden dat was dit jaar dan ook niet anders. Een grote groep met Daniella, Petra en Danielle reden samen met een groot peleton naar de streep waar Marianne Vos zich de snelste zou tonen. De meiden kwamen gelukkig zonder kleerscheuren  aan de finish.

50.Petra Dijkman
94.Daniella Moonen
100.Danielle van Pinxten

 

 
Ronde van het Ronostrand
05-06-2008

Ronde van het Ronostrand

De dag na de klassieker in Wijk en Aalburg kwamen de meeste meiden alweer in actie in de Omloop van het Ronostrand die gehouden werd in en om Roden. Chantal en Daniella kwamen voor het red-sun team in actie.
Chantal die de dag eerder gevallen was in Wijk en Aalburg, moest al tijdens het inrijden opgeven en kwam daardoor niet aan de start. Daniella ging daarom als enige dame van start. Het was een klassieker die gekenmerkt werd door het feit dat het peleton verkeerd werd gestuurd net nadat Vera Koedooder gedemareerd was uit het peleton. Door deze fout zag het peleton
Vera Koedooder nooit meer terug. Daniella kon alleen geen rol van betekenis spelen in het peleton.
 

 
7e Dorpenomloop van Wijk en Aalburg
05-06-2008

7e Dorpenomloop van Wijk en Aalburg

Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van het red-sun cycling team na twee weken van criteriums rijden weer een echte
klassieker op het programma. De meiden gingen van start in de Omloop van Wijk en Aalburg ook wel de 7e dorpenomloop geheten. Linda, Patricia, Inge, Petra, Chantal, Daniella en Danielle gingen om 14:30 met nog 140 andere meiden op pad voor iets meer dan 110 kilometer. Al vroeg in de wedstrijd ging er al een groepje vanuit het vertrek lopen die al snel een voorsprong van iets minder dan een minuut bij elkaar reden. Helaas waren alle grote ploegen vertegenwoordigd in de kopgroep hierdoor kwam er geen jacht op gang om de koplopers in te rekenen. Inge probeerde nog wat te forceren maar kwam niet weg uit het peloton dat onder aanvoering van de meiden van DSB Bank en Vrienden van het Platteland werd gecontroleerd.
Helaas kwam Chantal in de laatste kilometer ten val waardoor zijn een blessure aan haar knie opliep. De rest van de meiden kwam binnen in het grote peloton.

42.Inge Klep
46.Danielle van Pinxten
67.Daniella Moonen
68.Chantal van Pinxten

 
BK in Temse
02-06-2008

BK in Temse

Het Belgische Kampioenschap in Temse door de ogen van onze renster Sanne van Reusel

Mijn eerste BK bij de dames elite. Na één ronde koers voelde ik dat de beentjes terug in orde waren. Het parcours was weer veel draaien en keren, dus het werd weer een grote uitdaging voor mij. Toch kon ik me goed vooraan positioneren en naarmate de kilometers vorderden, ging het steeds beter en beter. Een aantal rondes kon een drietal zich afscheiden van het peleton. Deze rondes waren voor mij de minst leuke. Als enkeling tussen al die ploegen kon ik enkel toekijken vanaf de zijlijn, rustig in de wielen blijven en hopen dat er vaart in kwam. Dit gebeurde ook en de drie koploopsters werden terug tot de orde geroepen. Er waren nog wel enkele aanvallen, maar deze hadden ook weinig slaagkans. De laatste 2 rondes voelde ik me echt in mijn sas. Er werd tempo gemaakt en alles werd op een lint getrokken. Bij mezelf dacht ik: "Lekker, dit is koers, hier doe ik het voor". Uiteindelijk bleef alles samen en maakte het peleton zich op voor een massasprint. Liesbet de Vocht probeerde de laatste kilometer de wedstrijd nog naar haar hand te zetten, maar slaagde hier jammer genoeg niet in. Ik zat goed vooraan maar de laatste 2km stokte het tempo en kwam alles op een "bolleke". De sprint werd een ware thriller en het was enkel een poging tot rechtblijven. Ik heb weer meer moeten remmen dan ik kon trappen. Ondanks een minder einde, houd ik een goed gevoel over aan vandaag.