Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Buchten 25 mei 2008
26-05-2008

Buchten 25 mei 2008

Afgelopen zondag stonden in Buchten Danielle, Daniella, Chantal, Angelique, Inge en Linda aan het vertrek voor 60 km koers. Er waren tal van demarrages vanuit het peloton maar helaas geen een die standhield. Uiteindelijk 1 ronde voor het einde wist nog 1 renster zich los te maken vanuit het peloton welke uiteindelijk ook gewonnen heeft. Het peloton waar we alle in zaten sprintte voor de tweede plaats. De uitslag was als volgt:

1. Marielle Kerste
7. Danielle van Pinxten
9. Inge Klep
10. Angelique Linders
19. Chantal van Pinxten

 
1e overwinning Sanne van Reusel
24-05-2008

1e overwinning Sanne van Reusel

Met slechte benen was ik toch vrij actief vandaag. Het parcours sprak me weer aan en ik kon me niet bedwingen. Ik reed heel attent vooraan en ging mee met elke kanshebbende demarrage. Als we dan wegwaren met een groepje ging ik bewust niet voluit. De beentjes voelden echt niet al te geweldig aan, en ik wou nog wat reserve houden. Uiteindelijk kon een Australische ontsnappen. Er volgde geen echte reactie vanuit het peleton en zo'n 2 rondes van het einde ging ik alleen in de achtervolging. Even later kreeg ik het gezelschap van Veerle Ingels. Ik zat redelijk choco en profiteerde van haar goede inzet. Even later kwamen we aansluiten bij de koploopster en een halve ronde later kregen we ook nog het gezelschap van Lensy Debboudt. We bleven goed ronddraaien en er kwam geen reactie meer vanuit het peleton. De laatste ronde was echt gekkenwerk! Er werd helemaal niet meer rondgedraaid en de aanvallen volgden zich constant op. Nog nooit meegemaakt! Hier kende ik dan nog even een moeilijk momentje, maar na even op de tanden te bijten kon ik terug aansluiten. Ik had al snel door dat de 2 Belgen de Australische het vuur aan de schenen legden. Iets voor de laatste helling, zo'n 2km van het einde, ging ik mijn eerste kans. En blijkbaar was dit de beslissende! De 2 andere Belgen legden de druk bij de Australische, die blijkbaar de moed opgaf. Ik kon het niet geloven, maar schakelde voor de zekerheid nog een paar tanden groter. Op 500m voor de aankomst keek ik om. Ik zag nog steeds niemand. Het was binnen! Wat een kippenvelmoment! NUMERO 1 !!!

 
Ciney 18 mei 2008
21-05-2008

Ciney 18 mei 2008

Bij het Waalskampioenschap in Ciney stonden Sanne van Reusel, Daniëlla, Chantal en Petra aan het vertrek voor tien keer een omloop van 8,4 km (met geen meter vlak en dus wat klimmetjes erin). Ondanks een dreigende lucht bleef het gelukkig droog. Daniëlla moest helaas vroegtijdig de koers verlaten omdat ze niet lekker was. Chantal zat het ook niet mee, want zij reed in het begin van de wedstrijd lek en moest na een lange achtervolging ook de wedstrijd verlaten. Voorin de wedstrijd was er meer geluk voor Redsun. Sanne en Petra zaten in de eerste kopgroep, maar deze groep werd weer teruggepakt door het peloton. Een halve ronde later reed Petra samen met An de Keyser weg met meer succes, want dit tweetal werd aangevuld tot een kopgroep van tien rensters en bleef tot het einde weg. De Belgische kampioene Ludivine Henrion won de wedstrijd, Petra werd 8ste. Sanne wist met twee anderen nog uit het peloton te ontsnappen en kwam als 12e over de finish.

1. Ludivine Henrion
8. Petra Dijkman
12. Sanne van Reusel

Foto's Ciney

 
Rijsoord
19-05-2008

Rijsoord

Afgelopen zaterdag stond het criterium van Rijsoord op het programma ook wel de Draai van de Kraai genoemd. Chantal, Daniella, Inge en Angelique stonden voor het Red Sun team aan het vertrek. De meiden waren helaas niet bij machten om vooraan een rol van betekenis te spelen en eindigde de wedstrijd in het grote peloton.

Foto's Rijsoord

 
Petra Dijkman Regio Zuid kampioene 2008
12-05-2008

Petra Dijkman Regio Zuid kampioene 2008

BREDA- Tijdens de regiokampioenschappen 2008 voor Elite vrouwen en vrouwen in Breda, pakte Petra Dijkman de titel. In de laatste ronde was ze weggereden uit de twaalf rensters sterke kopgroep. Dijkman pakte 75 meter voorsprong en wist deze te behouden tot de verlossende streep. De vrouwenkoers kende een vlak verloop. Een uitlooppoging van Monique van de Ree en Danielle van Pinxten had niet het gewenste effect. Zij werden weer ingelopen. Met nog vier ronden te rijden ontsnapten Wendy Doorakkers, Debby van den Berg en Suzan Simons. Simons viel weer terug in de groep. Een ronde later werden ook de twee koploopsters ingelopen. Met nog twee ronden te rijden kwam er een scheuring in het peloton. Twaalf rensters reden weg. Het peloton reageerde niet. Al snel had de groep, waar Petra Dijkman, Reza Hormes, Inge Klep, Eefje Ottenvanger, Mascha Pijnenborg, Chantal van Pinxten, Monique van de Ree, Christy Verkerk, Mariek van Wanrooij, Debby van den Berg, Kirsten Niessen en Kristy Miggels deel van uitmaakten, een voorsprong van 50 seconden opgebouwd. Het peloton was geklopt. In de laatste ronde zette Dijkman de aanval in waarin zij gesteund werd door teamgenoten van de RedSun ploeg. Miggels, die de sprint van de achtervolgsters won, gokte erop dat iemand het gat zou dichtrijden. Niemand voelde zich echter geroepen, waardoor Dijkman onbedreigd naar de overwinning kon rijden. 

Uitslag:
1.   Petra Dijkman
4.   Marieke van Wanroij
7.   Inge Klep
8.   Chantal van Pinxten
9.   Debby van de Berg
20. Angelique Linders
24. Linda Schepers
29. Daniella Moonen
31. Danielle van Pinxten

 
GP Sankomij Veldhoven 11 mei 2008
12-05-2008

GP Sankomij Veldhoven 11 mei 2008

Vandaag stond voor de meiden van ons team de GP Sankomij in Veldhoven op het programma. De wedstrijd was niet zoals voorgaande jaren een criterium maar er was dit jaar gekozen voor een klassieker door het Zuid Brabantse land. Om 12:50 uur gingen de meiden op pad voor hun 112 km. De meiden reden de eerste uren mee in het peloton waar enkele ontsnappingen werden opgezet zonder resultaat tot we de kasseien opdraaien dan breekt het peloton in verschillende groepen en komen onze meiden in een groot peloton terecht die een tijdje op een halve minuut van de kopgroep blijft hangen. Deze voorsprong loopt later nog iets op. Als Sanne van Reusel het dan nog in de laatste kilometers probeert slaat net zoals precies een week geleden in Tsjechie het noodlot weer toe en gaat ze onderuit. Gelukkig zonder al te veel schade kruipt ze weer op de fiets en sluit  ze achter in het peloton aan dat dan al voor plaats 18 zou sprinten. In de sprint  wist Angelique beslag te leggen op plaats 39, Petra werd 50e,Danielle 54e, Daniella 70, Inge 73e Sanne 74e en Chantal kwam op plaats 96e binnen.

 

 
Gracia-Orlova 1-4 mei 2008
06-05-2008

Gracia-Orlova 1-4 mei 2008

Afgelopen week heeft het RedSun Ladies Team deelgenomen aan de buitenlandse etappekoers Gracia-Orlova. De dames die hieraan hebben deelgenomen waren: Petra Dijkman, Sanne van Paassen, Sanne van Reusel, Linda Schepers, Daniella Moonen en Inge Klep. Voor uitslagen van deze koers kunt u kijken op de volgende site: www.gracia-orlova.cz. De wedstrijd bestond uit 4 etappe's en 1 tijdrit op Pools grondgebied.

De eerste rit ging van Dětmarovice naar Stramberk over 102 km over een golvend parcours met een aankomst op de kasseien boven in Stramberk. Helaas moest Linda al vroeg het peloton laten gaan en kwam helaas buiten de tijd binnen. De rest van de meiden wist zich in groepjes te handhaven.

De tweede rit ging van Lichnov naar Lichnov een etappe die we ons nog lang zouden herinneren. De rit werd eerst met een uur uitgesteld omdat twee teams de startplek niet konden vinden. Toen we eindelijk van start gingen zetten het peloton al na 1km voet aan de grond en bleef wachten tot iedereen er weer was. Dit tegen de wil van jury en politie. De zware bergrit richtte net als gisteren veel schade aan in het peloton dat al snel uit elkaar viel in verschillende groepen. De meiden wisten zich in de bus staande te houden in deze knotsgekke ettappe.

De derde etappe was een tijdrit over iets meer dan 18 km in en om de Poolse stad Kuznia Raciborska. De meiden wist hier alle een goede tijdrit neer de zetten.
In de avond wisten de meiden in de korte maar snelle etappe knap stand te houden in het peloton dat achter Adrie Visser en Ina Yoko Teutenberg jaagde. Sanne, Sanne en Petra eindigde in de eerste groep.

De laatste etappe was de etappe in Orlova over iets meer dan 100km. De wedstrijd begon nog slecht voor het RedSun Team want Sanne van Reusel kwam al kort naar de start ten val en was de hele dag op achtervolgen aangewezen. Wat we toen niet wisten was dat Sanne van Paassen de dag heel mooi ging afsluiten met een vierde plek. 

De eerste etappe koers voor RedSun is daarmee ook een feit. De meiden en begeleiding kijken met een goed en tevreden gevoel terug op deze eerste etappe koers.