Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
GP Stad Roeselare 27 april 2008
28-04-2008

GP Stad Roeselare 27 april 2008

Zondag 27 april stond voor de dames van Red Sun een UCI 1.2 wedstrijd op het programma; GP Stad Roeselare. Aan het vertrek stonden Petra Dijkman, Inge Klep, Daniëlla Moonen, Chantal van Pinxten, Sanne van Reusel en Mascha Pijnenborg (rijdend bij Het Snelle Wiel, maar vandaag als gastrenster bij Red Sun). Susanne van As (Het Snelle Wiel) is ook met onze bus mee naar Roeselare gereden, zij was namelijk voor deze dag gastrenster bij een Deense ploeg. De omloop telde 129 kilometer, inclusief twee keer 3 klimmen (Scherpenberg, Rodeberg en de Monteberg) en een plaatselijke ronde. De klimmen verliepen anders dan we van tevoren verwacht hadden. Op papier leken de klimmen namelijk heel anders. De eerste klim viel ons allemaal erg mee, het leek nauwelijks een klim. Echter de derde klim telde voor ons gevoel wel dubbel! Zoals we van tevoren al wel verwacht hadden, brak het peloton in stukken. Dit kwam door de klimmetjes, maar ook door de wind die behoorlijk stevig was. Chantal kwam in een groepje achter het peloton terecht en werd na een tijdje uit koers gehaald. Susanne heeft alle klimmen nog mogen rijden in haar blauwe Deens tenue, maar miste helaas net de aansluiting met het groepje voor haar, waar Daniëlle en Inge in zaten. Daardoor werd Susanne, na 80 km koers en 6 klimmen in de benen uit de wedstrijd gehaald. Daniëlle en Inge hebben in hun groep achter het peloton doorgereden tot aan het ingaan van de plaatselijk ronde. Zij werden alsnog in Roeselare zelf uit koers gehaald.
Sanne, Petra en Mascha hebben zich in het peloton weten te handhaven, waarbij Petra zich steeds erg goed van voren liet zien. Helaas kreeg Sanne zo’n 20 kilometer voor de finish last van maagkrampen en heeft daardoor de wedstrijd voortijdig moeten staken. Petra en Mascha finishten in het peloton en werden respectievelijk 44e en 46e in een wedstrijd met 139 gestarten en 54 uitrijders.
 

Foto's Roeselare

 
Ronde van Gelderland 19 april 2008
22-04-2008

Ronde van Gelderland 19 april 2008

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover voor de meiden van het Red Sun Ladies team. Linda, Sanne, Sanne, Chantal, Petra, Patricia, Danielle en Daniella stonden aan het vertrek voor de eerste topcompetitie wedstrijd van het seizoen de Ronde van Gelderland in Apeldoorn. De meiden gingen van start met veel ambitie en er werd afgesproken elkaar zo goed mogelijk te helpen en compact bij elkaar te blijven en tevens Sanne te helpen voor in het peloton te houden. Het parcours dit jaar was een beetje anders maar de beruchte ijsseldijk tussen Vaassen en Voorst was behouden gebleven net als de heuvelzone bij Arnhem. Om half 3 werd het startschot gegeven voor de 135 kilometer door het Gelderse land. Er werd direct koers gezet naar de dijken waar het peloton al direct in enkele groepen uit elkaar spatten waar enkele rensters al in de problemen kwamen, Petra, Sanne en Linda wisten zich nog in de eerst groep te handhaven en konden door met het peloton naar Arnhem. De rest zat al verdeeld in grote groepen achter het peloton.Op de beklimming van de Postbank was het voor Petra en Linda net te zwaar en moesten ze de rol lossen achter in het peloton. Sanne wist zich in een kopgroep goed te handhaven waaruit Adrie Visser en Judith Arndt wisten weg te springen.Op weg naar Apeldoorn liepen er weer groepen samen waarna er zich een kopgroep met de latere winnares ontwikkelde.
Sanne kwam samen met het peloton binnen op plaats 35. In de het Wielermagazine jongerenklassement staat Sanne op plaats 9. 

Komende Zaterdag staat alweer de tweede Topcompetitie wedstrijd op het programma De Omloop van Borsele. 
 

Foto's Ronde van Gelderland

 
Evergem 12 april 2008
14-04-2008

Evergem 12 april 2008

Op zaterdag 12 april stonden 3 dames van het RedSun team in Evergem aan de start voor een omloop van 81km. Na een hectische start kon dan toch uiteindelijk vertrokken worden met 137 dames. Meteen al reden 2 dames weg en deze werden niet meer terug gehaald. De rest eindigde in een massasprint waarin Sanne van Reusel 26, Liene Quanten 40 en Chantal van Pinxten 66 eindigden.

 
Grand Prix La Dottingies a 7 Avril 2008
09-04-2008

Grand Prix La Dottingies a 7 Avril 2008

De Grand Prix La Dottingies was voor het Red Sun Team de eerste wedstrijd van April. Angelique, Petra, Linda, Daniella, Liene Nicolien, Inge en Chantal stonden aan de start voor Team Red-Sun. De wedstrijd was 102 km lang en ging over een grote ronde en 8 kleine ronden over smalle en veelal slechte wegen die deden denken aan een kleine uitvoering van Parijs-Roubaix. Na enkele kilometers moesten de eerste rensters al lossen uit het peloton. Na ongeveer 10 kilometer ontstond de eerste grote valpartij met enkele slachtoffers van ons team Inge en Nicolien waren ten val gekomen, Daniella moest ook voet aan de grond zetten doordat ze achter de valpartij zat.Onze drie meiden konden beginnen met een lange achtervolging die leiden tot een de tweede groep in de wedstrijd. Het peloton waar Petra, Chantal, Angelique en Linda zaten op dat moment nog in het peloton. Na 30 km wedstrijd werd de wedstrijd nogmaals op zijn kop gezet toen er zich een klim voordeed waar het peloton in stukken brak helaas hadden we alleen Petra en Chantal nog voorin het peloton, de rest was terug geslagen in verschillende groepen.Met nog 50 kilometer te gaan was het draaien en keren op de lokale ronde in en rond Dottingies. Helaas moest Petra ook vroegtijdig opgeven door een valpartij in een lokale ronde. Chantal werd met nog 3 ronde uit koers genomen met haar groep omdat ze op een te grote achterstand van de kop van de wedstrijd reden.
 

Foto's Grand Prix la Dottingies

 
Omloop van Strijen 29 maart 2008
02-04-2008

Omloop van Strijen 29 maart 2008

Op zaterdag 29 maart stond de Omloop van Strijen op het programma. Om half 3 stonden we met ongeveer 150 rensters klaar voor het vertrek voor 88 km door de Hoekschewaard. Voor Red Sun verschenen aan de start : Angelique, Linda, Petra, Patricia, Inge, Nicoline, Daniella, Chantal en Danielle. Al vroeg in de wedstrijd werd viel het peloton in stukken door de flinke wind die er stond. Helaas miste we op Petra na allemaal de kopgroep, zij werd dan ook keurig 10e. In de achtervolgende groep sprintte Inge naar de 18e plaats, werd Danielle 21ste, Patricia 23ste en Linda 28e. De overige meiden moesten helaas de wedstrijd eerder verlaten.

 
Dolmans Heuvelland Classic 30 Maart 2008
01-04-2008

Dolmans Heuvelland Classic 30 Maart 2008

Op zondag 30 maart stond de Dolmans Heuvelland Classic op het programma, een klassieker over een afstand van 90 kilometer in de Limburgse heuvels. Voor RedSun verschenen aan de start: Angelique, Linda, Sanne van Reusel, Chantal, Petra, Inge, Daniëlla en Nicoline. ’s Ochtends vroeg vertrokken we met regenen vanuit het westen van het land dus dat beloofde niet veel goeds. Eenmaal in Limburg aangekomen leek het weer daar mee te vallen met zelfs een zonnetje. Een half uur voor de start begon het echter ook daar te regenen wat de rest van de dag niet meer ophield. Door de weersomstandigheden werd het een zware en vooral heel erg koude koers. De wedstrijd ging over zo’n 20 beklimmingen waaronder de Eyserbosweg, Keutenberg en de Cauberg. Al vroeg in de wedstrijd reed er kopgroep weg met o.a. winnares Sharon van Essen (DSB) en Saskia Elemans (flexpoint). Daarachter dunde het peloton steeds verder uit. Sanne en Daniëlla raakten beiden door materiaalpech op achterstand en werden daardoor uiteindelijk uit koers genomen. Nicoline finishte in het peloton op een 25ste plaats. Petra eindigde als 41ste.

1. Sharon van Essen
25. Nicoline van der Vaart
41. Petra Dijkman