Logo RedSun Ladies Team  
 
 
  Logo RedSun Ladies Team  
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 

Nieuws Archief
Januari (1)

Februari (4)

Maart (5)

April (6)

Mei (7)

Juni (12)

Juli (5)

Augustus (9)

September (9)

Oktober (4)

November (0)

December (0)

Laatste nieuws

Laatste Nieuws
Waddinxveen 24 maart 2008
26-03-2008

Waddinxveen 24 maart 2008

Op tweede Paasdag stond zoals gebruikelijk het criterium in Waddinxveen op het programma. ’s Morgens was het even spannend of er wel gereden kon worden vanwege de sneeuw, maar gelukkig bleek het op het industrieterrein in Waddinxveen aardig mee te vallen. Het parcours lag er mooi bij en de zon stond hoog aan de hemel. Het was alleen erg koud en er trokken af en toe dreigende wolken voorbij.

Aan de start stonden namens RedSun: Inge, Patricia, Sanne van Reusel, Nicoline, Angelique en Linda. Vanaf de start werd er aardig doorgereden. Vele demarrages volgden, maar niemand kon echt wegkomen. Halverwege de koers kregen we te maken met een hagelbui, die het parcours glad maakte. Een aantal kleine valpartijtjes volgden. Niemand van ons kwam ten val, maar Inge en Sanne liepen helaas wel achterstand op doordat ze achter een valpartij zaten.

Later werd het weer droog en ging een grote groep sprinten voor de overwinning. Patricia had ondertussen moeten opgeven door materiaalpech. In het peloton sprintten Linda en Angelique naar respectievelijk een 20ste en 21ste plek. Nicoline finishte in het peloton.
 

 
Hamme 23 maart 2008
24-03-2008

Hamme 23 maart 2008

In het Belgische Hamme stonden Liene, Sanne (van Reusel), Daniëlla en Petra aan de start voor een omloop van 87 km (15 ronden van 5.8 km). Net voor het startschot werden de dames nog op een kleine sneeuwbuitje getrakteerd, maar de rest van de tijd bleef het droog. In de beginfase van de wedstrijd waren er heel wat uitvalspogingen waar de Redsun ladies actief aan meededen, maar de eerste aanval die 2 ronden stand hield kwam pas in de vierde ronde met Debby van den Berg, Kelly Druyts, Daniella Moonen, Nana Steenssens en Ilse Fiers. Na nog wat mislukte ontsnappingspogingen kwam vier ronden voor het einde de beslissende kopgroep los met Chantal Blaak, Josephine Groenveld, Yvonne Leezer, Noortje de Kort, Petra Dijkman en Evelien Debboudt. In de laatste ronde viel deze kopgroep nog uit elkaar, toen Blaak de aanval opende en vol hield tot aan de finish. Groenveld en Leezer eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plaats, waarna Petra vijfde werd. Sanne, Liene en Daniëlla finishten in het peloton.

1. Chantal Blaak
5. Petra Dijkman
28. Sanne van Reusel
46. Liene Quanten
65. Daniëlla Moonen

 
Oud Vossemeer 15 maart 2008
16-03-2008

Oud Vossemeer 15 maart 2008

Op zaterdag 15 maart stond de eerste Nederlandse wedstrijd op de kalender, de wielerronde van Oud Vossemeer, een criterium over 60 kilometer. Met ongeveer 100 dames aan de start was het parcours in de binnenstraten van Oud Vossemeer, bestaande uit vier rechte stukken met wat wegversmallingen, een dijkje en voor driekwart bestraat met klinkers, een pittig rondje zo voor het eerste criterium van het jaar. Voor het Red Sun Ladies team verschenen aan de start Angelique, Chantal, Daniëlla, Daniëlle, Inge, Patricia, Petra en Nicoline. Iedereen had er zin in zo in het eerste criterium van het seizoen wat resulteerde in wedstrijd met veel demarrages. Al aan het begin van de wedstrijd wist er een kopgroep van drie weg te rijden waaronder de uiteindelijke winnares Arenda Grimbergen. Halverwege de wedstrijd waren er nog twee ontsnapt waardoor er inmiddels vijf voor het peloton uitreden. Een aantal ronden voor het einde wisten er nog drie rensters uit het peloton te ontsnappen, waaronder Nicoline wat haar de 8ste plaats opleverde. In de sprint van het peloton wist Inge beslag te leggen op de 13de plaats. De overige dames finishte in het peloton.

Uitslag:
1. Arenda Grimbergen
8. Nicoline van der Vaart
13. Inge Klep 

Klik hier om de foto's te bekijken: Foto's Oud-Vossemeer.
Foto’s: Gerd van Coevorden (home.casema.nl\gerdvancoevorden)

 
Wieze-Lebbeke 9 maart 2008
10-03-2008

Wieze-Lebbeke 9 maart 2008

Diverse dames van het Red Sun Ladies Team reden op zondag 9 maart hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het betrof hier al meteen het kampioenschap van Vlaanderen welke gehouden werd in Wieze-Lebbeke over een afstand van 90 kilometer. In een wedstrijd die vooral gedomineerd werd door de Nederlandse dames ging de overwinning naar Loes Markerink uit Raalte. Angelique Linders legde beslag op een 22e plaats, Sanne van Reusel op een 28e plaats en Patricia Ammerlaan werd 48e. Danniëlle van Pinxten reed de wedstrijd uit op een 72e plaats terwijl Daniëlla Moonen als 74e eindigde.

Klik hier om de foto's te bekijken: Foto's Wieze-Lebbeke.

 
Trainingsweekend Schin op Geul
04-03-2008

Trainingsweekend Schin op Geul

Zaterdag en zondag 1 en 2 maart stond er een trainingsweekend op het programma in het Limburgse landschap. Het was om 10 uur verzamelen in hotel de oude molen. We gingen om 11 uur trainen waarbij een deel van de klassieker de Dolmans werd verkend. We hadden een training van 3 uur met verschillende heuveltjes hierbij was het goed opletten vanwege de harde wind. Bij thuiskomst stond er een lekker bord spaghetti klaar.

s’Middags werd een spel gespeeld uitgevonden door Angelique en het heette hoe goed ken jij je teamgenoten het was heel leuk en we zijn weer wat meer van elkaar te weten gekomen. s’Avonds gingen we naar een pannenkoekenhuis. We waren er om kwart over 7 en moesten toen opschieten met bestellen want om half 8 stopte ze daar met bakken. We kregen onze pannenkoek binnen 10 minuten en om 8 uur stonden we weer buiten. Het was wel heel lekker!! Bij terugkomst in het hotel hebben we nog wat gedronken en zijn op tijd naar ons bed gegaan want de volgende dag stond er weer een serieuze training op het programma.

Na een goede nachtrust stond het ontbijt weer om 8 uur voor ons klaar. Het zag er buiten grijs uit maar het was wel droog dus om 10 uur zaten we weer op de fiets voor een duurtraining. Bij terugkomst hebben we wat gegeten en daarna wat gedronken waarna we huiswaarts zijn gekeerd.

Het weekend was weer geslaagd, lekker getraind, gezellig geweest en we zijn dankzij Angelique weer een stuk sneller met beschuiten eten!

Klik hier om de foto's te bekijken: Foto's trainingsweekend Schin op Geul